Un german si un francez au refacut traseul personajului Phileas Fogg din romanul de aventuri "Ocolul Pamantului in 80 de zile", al scriitorului Jules Verne, intr-o calatorie insolita in jurul lumii, care a inceput pe 9 septembrie, la Paris, si a inclus si Romania, potrivit dailymail.co.uk.

Aventura lui Milan Bihlmann (foto sus, stanga) si Muammer Yilmaz (foto sus, dreapta) a fost una cu adevarat speciala, avand in vedere ca acestia nu au cheltuit niciun ban din fondurile proprii pentru a duce la capat insolita calatorie, relateaza dailymail.co.uk.

Dupa ce au plecat de la Paris pe 9 septembrie, cei doi prieteni au traversat mai multe tari, convingand diverse agentii de turism sa le ofere gratuit bilete de tren si de avion.

Au traversat lumea cu autostopul

De asemenea, cei doi calatori au facut autostopul si au primit cazare de la strainii intalniti pe drum. Astfel, pe cand se aflau in India, un om de afaceri din Calcutta s-a oferit sa le plateasca biletele de avion pana la Bangkok, dupa ce a citit intr-un ziar local despre aventura lor.

Milan Bihlmann si Muammer Yilmaz s-au cunoscut in decembrie 2010, cand Milan i-a oferit cazare lui Muammer, prin intermediul retelei couchsurfing.com (persoanele inscrise pun la dipozitia doritorilor, gratuit, un spatiu de cazare pentru scurta durata, gazdelor fiindu-le, la randul lor, oferite servicii similare in calatoriile lor, n.r.), informeaza Mediafax.

In timpul celor trei zile petrecute impreuna in 2010, cei doi au discutat despre posibilitatea realizarii unei calatorii in jurul lumii, care sa fie inspirata de romanul "Ocolul Pamantului in 80 de zile", al scriitorului Jules Verne.

Milan Bihlmann, din Germania, a studiat relatii internationale si a lucrat si ca jongleur profesionist. Barbatul studiaza in prezent administrarea afacerilor la Berlin School of Economy and Law. Muammer Yilmaz, in varsta de 39 de ani, este un fotograf francez, producator si pasionat de calatorii.

Aventura de 20.000 km

In total, cei doi au acoperit aproape 20.000 de kilometri, calatorind aproximativ 250 de kilometri pe zi. Dupa ce au plecat din Franta, aventurierii au traversat Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Romania, Turcia, Armenia, Iran, Pakistan, India si de acolo au ajuns in Singapore. Din Asia au ajuns la San Francisco si New York, revenind apoi la Paris.

La un moment dat al aventurii, cei doi erau blocati in Calcutta, inainte ca un localnic sa ii contacteze prin intermediul paginii lor de Facebook, oferindu-se sa le plateasca bilelele de avion catre Thailanda. Binefacatorul celor doi aventurieri, Amit Saraogi, este un om de afaceri si a citit despre cei doi barbati intr-un ziar local, invitandu-i apoi sa ia cina acasa la el.

"La inceput, dupa ce am citit articolul din ziar, am fost curios in legatura cu acesti doi barbati care s-au inhamat la un asemenea tur", a declarat Saraogi. "Apoi am intrat pe internet si le-am trimis un mesaj prin intermediul paginii de Facebook, fara sa stiu daca aveau acces la internet si daca mesajul ar fi ajuns la destinatie", a povestit indianul.

Doua ore mai tarziu, Milan Bihlmann si Muammer Yilmaz se aflau in biroul lui Saraogi. "Am mers apoi la casa mea din Alipore, i-am prezentat sotiei mele, Dipali, si fiicelor mele, Nandini si Bhoomi, ambele studente", a mai spus Saraogi, care a precizat ca le-a oferit calatorilor o cina traditionala, cei doi gustand cate putin din fiecare fel de mancare. Apoi, indianul le-a spus ca se bucura sa fie in pozitia de a-i ajuta si le-a oferit biletele de avion spre Thailanda.

In jurul lumii cu peripetii... in Iran

Calatoria prin Europa a decurs fara mari probleme. Insa, cei doi au intampinat dificultati cand au incercat sa intre in Iran, pentru ca Milan nu putea primi viza direct la granita, din cauza statutului sau de cetatean german. Turistii au fost nevoiti sa astepte sapte zile, aproape o zecime din timpul alocat calatoriei, la granita turco-iraniana, cat timp a fost procesata cererea de acordare a vizei de intrare.

Milan Bihlmann si Muammer Yilmaz au publicat fotografii si informatii despre aventura lor pe pagina de Facebook Optimistic Traveler. Scriitorul francez Jules Verne s-a nascut pe 8 februarie 1828, la Nantes (Franta), si a murit pe 24 martie 1905. El este apreciat pentru operele sale legate de teme precum viitorul, spatiul extraterestru, aerul si calatoriile in adancurile marii. Printre cele mai cunoscute scrieri ale sale se numara "Ocolul pamantului in optzeci de zile", "Doi ani de vacanta", "Capitan la cincisprezece ani", "Copiii capitanului Grant", "Cinci saptamani in balon", "O calatorie spre centrul pamantului", "800 de leghe pe Amazon", "De la pamant la luna", "Un bilet de loterie", "Castelul din Carpati" si "Uimitoarea aventura a misiunii Barsac".

Jules Verne a ramas cel mai tradus scriitor de romane: potrivit statisticilor UNESCO operele sale au fost traduse in 148 de limbi. Totodata, 2005 a fost anul in care s-a comemorat implinirea a 100 de ani de la moartea scriitorului, eveniment marcat in toata lumea prin reeditari ale volumelor sale.

Romanele lui Jules Vernes au stat si la baza unui numar mare de filme, atat pentru marele ecran, cat si pentru televiziune.

Patru dintre romanele sale evoca Romania: "Kéraban incapatanatul" (1883), "Claudius Bombarnac" (1892), "Castelul din Carpati" (1892), "Pilotul de pe Dunare" (1908).

Sursa foto: Milan Bihlmann si Muammer Yilmaz, in calatoria in jurul lumii/Facebook.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri