Locuitorii din Marea Britanie vor cheltui cei mai multi bani pe cadouri in acest an, arata un studiu realizat de ING Group pe un esantion de aproape 12.000 de consumatori, scrie Esmmagazine.com.

Conform studiului, britanicii vor cheltui pe cadouri de Craciun aproximativ 440 de euro de persoana. In plus, romanii sunt cei mai generosi, dedicand o treime din salarii pentru a oferi cadouri in valoare totala de 110 euro.

Aceste doua tari au inregistrat si cel mai mare numar de consumatori care au declarat ca au incheiat sarbatorile de Craciun de anul trecut cu datorii. In acest an, aproape jumatate din respondentii britanici si romani au economisit bani pentru vacanta de Craciun si cadourile aferente.

“In acest an un procent semnificativ din consumatori au pus bani deoparte, poate invatand din experienta anilor trecuti”, spune un economist ING.

Britanicii sunt urmati in clasament de consumatorii din Luxemburg si Franta, care au alocat un buget de 300 de euro pentru achizitionarea de cadouri de Craciun. Olandezii sunt ultimii in top, cu doar 25 de euro de persoana.

Sursa foto: Craciun, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri