Europenii care vor cheltui cei mai multi bani de Craciun. Romanii, cei mai generosi

Locuitorii din Marea Britanie vor cheltui cei mai multi bani pe cadouri in acest an, arata un studiu realizat de ING Group pe un esantion de aproape 12.000 de consumatori, scrie Esmmagazine.com.

Conform studiului, britanicii vor cheltui pe cadouri de Craciun aproximativ 440 de euro de persoana. In plus, romanii sunt cei mai generosi, dedicand o treime din salarii pentru a oferi cadouri in valoare totala de 110 euro.

Aceste doua tari au inregistrat si cel mai mare numar de consumatori care au declarat ca au incheiat sarbatorile de Craciun de anul trecut cu datorii. In acest an, aproape jumatate din respondentii britanici si romani au economisit bani pentru vacanta de Craciun si cadourile aferente.

“In acest an un procent semnificativ din consumatori au pus bani deoparte, poate invatand din experienta anilor trecuti”, spune un economist ING.

Britanicii sunt urmati in clasament de consumatorii din Luxemburg si Franta, care au alocat un buget de 300 de euro pentru achizitionarea de cadouri de Craciun. Olandezii sunt ultimii in top, cu doar 25 de euro de persoana.

Citeste si:
Ce carti daruiesc romanii cadou de Craciun
Romanii daruiesc carti: cele...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Sursa foto: Craciun, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri