Pestera

Pestera

Cand vreti sa admirati un peisaj de poveste, urmati indicatorul din Moeciu de Jos spre satul Pestera. Este un loc aflat in Rezervatia Piatra Craiului, asa ca veti parcurge un drum care urca pe versanti, inconjurat de inaltimea muntilor. Rezultatul este o priveliste superba din Pestera asupra Muntilor Bucegi, Leaota, Piatra Craiului si chiar Postavarul.

Biertan

Biertan

In mijlocul tarii, in judetul Sibiu, se intinde comuna Biertan in care domina un peisaj rural linistitor, dar incarcat de istorie. Asta datorita bisericii fortificate Biertan. Satul a intrat in patrimoniul UNESCO si are si de ce: un element valoros al asezarii este tocmai pastrarea unor case, unele in intregime, inclusiv decoratia interioara cu stucatura si lemnarie.

Sursa foto: Manastirea din Biertan/Shutterstock.com

Sirnea

Sirnea

Ati auzit de Sirnea? Ei, este un paradis ascuns langa Valea Prahovei. Asa ca aveti un motiv bun sa treceti de statiunile clasice de munte si sa descoperiti un loc care isi pastreaza secretele acolo, langa Valea Prahovei. Vara e plin de flori si iarna de o intindere de zapada cristalina. Dar mai important este ca gasiti un refugiu minunat pentru a sfida aglomeratia de la oras.

Sursa foto: Sirnea/Shutterstock.com

Jurilovca

Jurilovca

Cand vrei sa evadezi intr-un loc in care se formeaza un paradis al naturii, setezi pe GPS destinatia Jurilovca, numita destinatie de excelenta de Comisia Europeana. Comuna din Tulcea este vestita pentru cel mai bun bors de peste, dar nu se opreste aici cu propriiile calitati. Jurilovca are un loc grozav pentru birdwatching si pentru a descoperi in acelasi loc a Marra Neagra si a Dunarea. Jurilovca este dotata cu un miniport din care sa evadati in Gura Portitei, un palma de paradis pe care si romanii, si strainii o gasesc doar in tara noastra.

Sursa foto: Delta Dunarii/Shutterstock.com

Magura

Magura

Magura este pentru cei care vor o mica vacanta intr-un loc izolat, dar fermecator. Situat la poalele Pietrei Craciului, in Comuna Moeciu, satul Magura este descris de case risipite pe dealuri, din care poti avea o vedere de 360 de grade a muntilor din jur. Dar mai mult, Magura este un loc in care simti ca poti incetini timpul.

Ciocanesti

Ciocanesti

Suntem cu adevarat mandri de Ciocanesti. Pentru el, Romania este invidiata de straini. Ciocanesti este un muzeu in natura, in care totul este de vizitat. In timp ce va plimbati prin el, o sa descoperiti dincolo de fiecare gard cate o casa pictata cu motive populare traditionale. Este pitit la poalele Muntilor Suhard, in judetul Suceava, in drum spre Vatra Dornei, dar, in ciudat distantei, acest lucru face din Ciocanesti un loc in care sa evadezi.

Sursa foto: Satul Ciocanesti/Turism.gov.ro

Rimetea

Rimetea

Pentru cei care ar vrea sa se mute intr-un loc incarcat de istorie, exista localitatea Rimetea in judetul Alba, unde se afla Cetatea Trascaului (foto), Biserica Unitariana, Piatra Secuilor si Moara de Apa din 1723. Rimetea este unul dintre putinele sate-monument din Romania, cu locuinte care respecta acelasi stil architectural, stilul neoclasic, care pastreaza atmosfera de secolul XIX, si unde se spune ca soarele rasare de doua ori.

In perioada verii, Rimetea este vizitata in jur de 10.000 de turisti, ceea ce inseamna ca puteti investi in turism, mai ales ca multi dintre vizitatori vin aici pentru Muzeul Etnografic din localitate. Un puncte forte al comunei este agroturismul.

Sursa foto: Rimetea/Shutterstock.com

Botiza

Botiza

Cand mergi in Botiza, iti dai seama cat de bogata este Romania in minuni ale naturii si locuri in care traditiile sunt pastrate ca nicaieri altundeva. Satul Botiza il gasesti in inima Maramuresului, pe Valea Izei, unde te asteapta un tinut de poveste.

Sursa foto: Manastirea Botiza/Shutterstock.com

Viscri

Viscri

Viscri este dovada ca satele sunt o comoara pentru peisajul Romaniei si ca strainii si-ar dori si locuri neschimbate de avalansa de tehnlogie. Si asta mai ales ca Printul Charles al Marii Britanii are o casa in satul din Brasov. Viscri este mai mult decat un simplu sat pe harta. Este satul-vedeta al Romaniei, ridicat ca o fortareata deasupra pamantului. Si ca sa-ti dai seama cat de importanta este pastrarea traditiei, ferestrele din termopan sunt interzise in Viscri.

Sursa foto: Viscri/Shutterstock.com

Sapanta

Sapanta

Si si-ar fi putut imagina ca am putea fi veseli si "dincolo"? Ei, Stan Ion Patras, sculptor, pictor si poet, si-a imaginat asta si a iesit un cimitir la Sapanta, care este vesel din 1930. Ba chiar plin de entuziasm, as spune, si-i lasa cu gura cascata in fiecare an pe straini. Cel putin pentru ca presa internationala scrie des despre Cimitirul Vesel de la Sapanta si a ajuns astfel in topul celor mai frumoase cimitire din lume. Unde mai este moartea atat de amuzanta?

Michal Szymanski / Shutterstock.com

Sursa foto: Satul Sirnea/Shutterstock.com