Ce au in comun Steve Jobs, Mark Zuckerberg si Abert Einstein, in afara de faptul ca au schimbat lumea prin geniul lor creativ? Toti trei au avut un stil personal pe care il afisau in fiecare zi. Iata cateva dintre motivele pentru care o linie vestimentara simpla este o idee buna, conform Lifehack.

Simplitatea unui geniu

Uneori, simplitatea defineste geniile, in timp ce lucrurile complicate sunt confuze. Foarte multi dintre americani, de exemplu, poarta doar 80% din hainele pe care le au in dulap. Alegerea unui set de haine elimina senimentul de constrangere pe care unii il pot avea atunci cand trebuie sa aleaga o piesa vestimentara. Stilul vestimentar propriu poate fi oricat de simplu si unic iti doresti, cum a fost celebra combinatie de blugi si helanca a lui Steve Jobs.

Primul pas este definirea unei linii vestimentare clare si alegerea acelei "uniforme" care te caracterizeaza. Apoi, cumpara cat mai multe lucruri care te definesc si elimina din dulap tot ceea ce nu se incadreaza ce acel stil.

Eliminarea unor decizii

Acum luam tot mai multe decizii in fiecare zi, de aceea este important sa le eliminam pe cele care nu ne folosesc imn devenirea noastra. Mark Zuckerberg a spus deschis ca ii place libertatea de a purta tricouri gri in fiecare zi: "Vreau sa imi fac ordine in viata in asa fel incat sa iau cat mai putine decizii in legatura cu lucruri care nu au legatura cu comunitatea".

Avand in vedere ca zilele devin tot mai stresante, eliminarea unei decizii dimineata poate cantari foarte mult in programul unei zile. Asta inseamna ca gasirea unei forme poate reduce considerabil stresul pe o zi.

Beneficiile unei rutine vestimentare

Desigur, daca iti alegi o asa zisa-uniforma nu inseamna ca vei purta exact aceleasi haine in fiecare zi. Inseamna doar sa iti alegi in stil vestimentar in acord cu stilul de viata. Poate fi lana sau casmic, matase sau bumbac. Gandeste-te apoi de cate piese vestimentare ai nevoie, in asa fel incat sa ai schimburi pentru fiecare zi.

Sursa foto: Shutterstock.

Economiile din dulap

Daca stii exact ce porti in fiecare zi, poti sa iti adaugi mereu cateva piese vestimentare in plus, de rezerva pentru zilele negre. Asta inseamna ca atunci cand prinzi reduceri, stii exact ce ai de cumparat.

De asemenea, dulapul tau va deveni mai ordonat, iar pregatirea bagajelor de calatorie devine floare-la-ureche. In plus, poti avea o pereche de haine de schimb de rezerva si la munca.

Increderea in sine si puterea de concentrare cresc

Tu stii exact care sunt hainele care ti se potrivesc mai bine si care te fac sa ai incredere in tine, permitandu-ti sa te concentrezi mai bine asupra taskurilor zilnice. Nu trebuie sa porti hainele pe care le-ai cumparat doar pentru ca erau la reducere, sau pentru ca sunt singurele haine curate pe care le gasesti dimineata.

Cand previzibl devine sinonim cu stabil

In cele din urma, atunci cand iti definesti un stil propriu, care iti poarta semnatura, esti sigur ca esti gata de plecare in fiecare dimineata, cu un efort minimal. In plus, tinand cont de stresul de zi cu zi, ai asigurat un moment de stabilitate atunci cand stii ca uniforma ta zilnica este previzibila.

Sursa foto: Oameni in uniforme/ Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri