Primul disc inregistrat de Elvis Presley, pe cand avea 18 ani, care contine balada "'My Happiness", a fost vandut pentru suma de 300.000 de dolari, la o licitatie prilejuita de cea de-a 80-a aniversare a "regelului rock and roll", potrivit nme.com, scrie Mediafax.

Elvis Presley a inregistrat cantecul "My Happiness" in 1953, cand avea 18 ani, la Sun Records, un studio de inregistrari din Memphis, condus de Sam Phillips. Realizarea discului de acetat l-a costat pe viitorul star patru dolari, potrivit unor relatari, iar Presley a dus discul acasa la prietenul sau Ed Leek, pentru ca familia sa nu avea un aparat la care sa asculte inregistrarea. Discul a ramas acasa la Leek, ajungand apoi in posesia nepoatei acestuia, pana cand aceasta a luat legatura cu administratorii averii lui Elvis Presley, iar inregistrarea a fost scoasa la licitatie.

Pe de alta parte, cateva sute de fani au celebrat, la Memphis, 80 de ani de la nasterea lui Elvis Presley, in jurul unui tort oferit de familia "regelui rock and roll", transmite AFP. Luptandu-se cu frigul, nostalgicii "regelui" au aplaudat in momentul in care fosta sotie a cantaretului, Priscilla, si fiica lor, Lisa Marie, au taiat un imens tort cu opt etaje, cate unul pentru fiecare deceniu de la nasterea lui Elvis. Evenimentul a avut loc la Graceland, fosta resedinta a artistului. Tortul a fost oferit apoi fanilor, care au putut manca portiile la un restaurant invecinat. "Doamne, este incredibil, sunteti atat de numerosi", a declarat Priscilla Presley, in varsta de 69 de ani, dand asigurari ca Elvis ar fi fost "uimit" sa vada un grup atat de numeros.

"N-am fi vrut sa fim in alta parte", a adaugat Lisa Marie, in varsta de 46 de ani, in prezent cantareata si compozitoare, care a fost insotita de cei patru copii ai sai, Riley si Benjamin Keough si gemenele Harper si Finley Lockwood.

La licitatia organizata au mai fost oferite spre vanzare primul permis de sofer al cantaretului si vesta pe care a purtat-o in filmul "Dragoste la Las Vegas/ Viva Las Vegas". Cele doua avioane private ale lui Elvis Presley, pe care fanii le pot vizita la Graceland, au fost, de asemenea, scoase la vanzare, intr-o licitatie separata, dezaprobata de familia artistului. "Proprietarii incearca sa faca bani de pe urma lui", a scris pe Twitter Lisa Marie.

Nascut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, in Mississippi, Elvis Presley a intrat in legenda drept cantaretul sarac care a reusit in industria muzicala, albul care canta ca un negru, sex-simbolul anilor '50 si rebelul patriot. Elvis Presley a murit in resedinta sa din Memphis - Graceland -, pe 16 august 1977, la varsta de 42 de ani, in urma unui stop cardiac cauzat de o supradoza de medicamente. Elvis Presley a vandut un numar impresionant de albume, aproape un miliard. De asemenea, el a jucat in aproximativ 30 de filme.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri