De ce sa alegem Tokyo

De ce sa alegem Tokyo

"In Tokyo mergem probabil undeva in primavara si stam macar o saptamana. Altfel, cred ca e greu sa intelegi ceva dintr-un loc atat de "altfel". E pentru prima oara cand ne ducem in Tokyo si tocmai de aceea mergem acolo. Incercam mereu sa vedem locuri noi. Avem locuri in care revenim cu placere, dar, de obicei, mergem unde nu am mai fost", spune managerul Razvan Rusu, proprietarul Leader Team.

Tokyo este cu adevarat un loc altfel, in care intalnesti tehnologia la cel mai inalt nivel. In acest oras al viitorului o sa regreti ca s-a inventat dormitul pentru ca Tokyo poate fi descoperit cel mai bine pe intuneric, cand luminile de pe bulevarde, din cladiri, de oriunde te introduc intr-un spectacol urban. Acest spectacol te va convinge ca Tokyo merita multe nopti albe din partea ta.

Sursa foto: Tokyo/Shutterstock.com

Obligatoriu de vazut/facut in Tokyo

Obligatoriu de vazut/facut in Tokyo

"Sotia mea si cu mine nu prea suntem turistii tipici. Cautam locurile „off the beaten track”, locurile unde mananca localnicii, mergem mult pe jos. De fapt cautam sa vedem cum ar fi sa traiesti acolo. Desigur, o sa vedem si atractiile turistice, dar nu acestea ne tenteaza cel mai tare", asa spune managerul, care este adeptul descoperirii locului pe moment, nu al bifarii recomandarilor din ghidul turistic.

Dar care sunt atractiile din Tokyo?

Intr-o destinatie in care simti ca ai calatorit in viitor te poti totusi bucura si de putina traditie si cultura japoneza. Asa ca mergeti la Sanctuarul Meiji, Palatul Imperial, Aula Marelui Buddha din Templul Todaiji sau Templul din Asakusa. Totusi, nu trebuie ratate nici Tokyo Tower, cel mai inalt punct de observatie din oras, si celebrul bulevard Ginza, unde face shopping lumea buna din Tokyo. Se spune ca in Tokyo totul este la viteza, astel incat ce este la moda astazi, maine devine uitat.

Sursa foto: Templul din Asakusa/Shutterstock.com

Ponturi pentru turisti: Sfaturile sunt banale

Ponturi pentru turisti: Sfaturile sunt banale

"De cautat cautam informatii de prin toate sursele, oameni care au mai fost, blog-uri de calatorie si altele. Ideea este sa aflam ce e de facut si daca nu vrei sa iei traseul turistic. Nu prea as vrea sa dau sfaturi, calatoriile sunt un lucru extrem de personal si fiecare le face in felul sau. Daca vorbim de o destinatie anume, pot sa dau tips and tricks, dar despre calatorii in general sfaturile ar fi banale. Sunt genul de turist care vede si face. Toata ideea unei vacante, pentru noi, este sa te surprinda", explica Razvan Rusu, general manager la Leader Team.

Sursa foto: Tokyo/Shutterstock.com

Cat costa o vacanta in Tokyo

Cat costa o vacanta in Tokyo

Biletele de avion Bucuresti-Tokyo (dus-intors) pornesc de la peste 2.200 de lei, iar cazarea pe noapte variaza de la 400 de lei la un hotel de 3 stele la 700-800 lei pentru hoteluri la 4 stele, potrivit Booking.com. Un sejur in Tokyo prin agentiile de turism depaseste 2.000 de euro de persoana pentru 9 zile. Pachetul include bilete de avion, cazare la hoteluri de 3 si 4 stele, biletele de intrare la cateva obiective turistice, transportul si transferul local.

Sursa foto: Tokyo/Shutterstock.com

Sursa foto: Tokyo/Shutterstock.com