Lumina misterioasa de culoare albastru fosforescent intalnita tot mai des pe tarmul marilor metropole este provocata de o eflorescenta de alge periculoase, denumite Noctiluca scintillans (scanteia marii). Biologii spun ca aceste alge se hranesc cu poluare si pot fi periculoase si toxice in lantul alimentar.

Specialistii spun ca aceste alge mutant arata si se comporta precum algele, dar nu sunt chiar alge, deoarece -tehnic vorbind - sunt si animale si plante in acelasi timp. Noctiluca scintillans devine abundenta in jurul marilor orase din cauza poluarii bazate pe fosfor si azot. Hong Kong este una dintre metropolele unde acest fenomen spectaculos poate fi observat frecvent, dupa cum relateaza NBC News.

O astfel de problema nu se intalneste insa doar in Hong Kong, fiind raspandita in multe alte porturi din intreaga lume. Fotografia de mai sus este realizata in micul port belgian Zeebrugge.

Sursa foto: Hans Hillewaert, Wikimedia Commons

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri