De ce sa mergem in China

De ce sa mergem in China

"Urmatorul concediu il vom petrece in China, pentru o perioada de aproximativ doua saptamani. Cel mai probabil vom face excursia in perioada Pastelui, la mijlocul lunii aprilie. Este prima oara cand vizitam China, dar ne doream demult sa o vedem, este o tara plina de recorduri si superlative: are cea mai mare populatie de pe glob, unul dintre cele mai intinse teritorii ale planetei, un cadru natural de poveste, cu cei mai inalti munti din lume, dar si una dintre cele mai vechi si semnificative civilizatii", spune antreprenorul.

Sursa foto: BassKwong / Shutterstock.com

Ce sa nu ratam in China

Ce sa nu ratam in China

Antreprenorul spune ca avand in vedere "ca avem la dispozitie doar doua saptamani, dar si distantele mari dintre orasele Chinei, trebuie sa fim destul de selectivi. In mod sigur vom vizita Beijingul cu celebra Piata Tian’anmen si Orasul Interzis, vom face o excursie la Marele Zid Chinezesc, apoi vom merge la Xi’An sa vedem armata de teracota, si vom face o croaziera pe raul Yangtze, in inima traditionala a Chinei. Urmeaza sa vedem si partea dinamica si spectaculoasa a Chinei, cu o oprire de cateva zile in Shanghai. Daca ne va permite timpul si vom gasi conexiuni bune, incercam sa facem o oprire, pe finalul excursiei, si in Hong Kong".

Sursa foto: Intrarea in Orasul Interzis/Shutterstock.com

Trei lucruri specifice destinatiei pe care le veti face cu siguranta

Trei lucruri specifice destinatiei pe care le veti face cu siguranta

Bogdan Rohan spune ca in mod clar va incerca mancarea chinezeasca la ea acasa, si mai ales rata de Beijing, bine rumenita si crocanta! "Ne vom pierde, cel mai probabil, prin reteaua de stradute inguste ale Beijingului vechi, denumite hutong. Si nu in ultimul rand, vom face turul pietelor de suveniruri in toate orasele pe care le vom vizita, cu deosebire in Shanghai. Mi-as dori sa vad un spectacol de kung-fu in realitate, si am auzit ca showul ‘Legend of Kungfu’ este unul exceptional, cu efecte vizuale superbe, multa actiune si tehnici de arte martiale impresionante. As vrea sa mergem sa-l vedem la Beijing!", ne impartaseste Rohan.

Sursa foto: Orasul Interzis, Beijing/Shutterstock.com

Ponturi pentru turisti: Mergeti unde vedeti cu ochii!

Ponturi pentru turisti: Mergeti unde vedeti cu ochii!

"De obicei, luam decizii spontane, de moment, mie imi place sa merg unde vad cu ochii! Tinem insa cont de perioada anului atunci cand vrem sa vizitam o anume destinatie, este foarte important ca vremea sa fie buna si adecvata modului in care intentionam sa ne petrecem vacanta. Si incercam, pe cat posibil, sa alegem zboruri cu putine escale", spune tanarul antreprenor.

Rohan mentioneaza ca a invatat sa ia cat mai putine lucruri cu el atunci cand pleaca in vacanta pentru a lasa loc obiectelor pe care le aduce acasa din diversele locuri pe care le viziteaza, in special obiecte de decor pentru casa sau gradina. "Din fiecare vacanta ma intorc cu drag acasa si imi place sa fiu inconjurat de amintirea concediilor trecute, ele creand imboldul de a planifica altele noi", mai spune Rohan.

Sursa foto: Marele Zid Chinezesc/Shutterstock.com

Bugetul estimativ pentru o vacanta in China

Bugetul estimativ pentru o vacanta in China

"Concediul in China ajunge undeva la 2.000 euro de persoana, depinzand foarte mult de costul biletelor de avion. Ne place sa vanam oferte!", spune Rohan.

Sursa foto: Femeie in China/Shutterstock.com

Sursa foto: Femeie in China/Shutterstock.com