Primoz Bozic, slovenul care si-a schimbat viata peste noapte din arta productivitatii: de la 7 dolari pe ora, a ajuns sa castige 400 dolari/ora

Primoz Bozic, un tanar programator din Slovenia, a reusit aproape peste noapte sa isi schimbe radical strategia in viata, pornind de la pasiunea pentru poker si cateva carti despre productivitate. Antreprenorul care in liceu recunoaste ca avea o problema cu procrastinarea castiga in prezent 400 de dolari pe ora, dintr-o poveste pe care ar trebui sa o citim cu atentie. Putem invata multe!

In 2011, Primoz Bozic castiga ca student 7 dolari pe ora la un job de programator in Slovenia. In doar doi ani a ajuns sa castige 400 de dolari pe ora din consultanta. A inceput cu o pasiune si mai multe carti bune.

Bozic si-a dedicat timpul citind carti despre productivitate si despre cum poti sa iti schimbi obiceiurile, printre care "I Will Teach You To Be Rich, de Ramit Sethi"- disponibila pe Okian.ro, "Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace - de Stephen R. Covey", pe care o puteti cumpara pe libris.ro sau "Getting Things Done - de David Allan" (o puteti cumpara tot de pe Okian.ro). La scurt timp dupa, slovenul s-a inscris si la un curs denumit "Earn 1K", menit sa ajute oamenii de rand sa isi suplimenteze veniturile cu inca 1.000 dolari.

Primoz Bozic si-a dat seama curand ca implementeaza la locul de munca sistemele invatate din carti si de la cursul de dezvoltare personala, incat isi lasa colegii mult in urma. "Dintr-o data nu mai eram persoana care aproape a renuntat la liceu, din cauza procrastinarii. Acum devenisem persoana care facea lucrurile la timp. Oamenii au remarcat asta si imi cereau ajutorul", povesteste Bozic in Business Insider.

Trebuie sa precizam ca Primoz Bozic avea o slujba relativ buna in Slovenia, dar se simtea plafonat. "Am avut intotdeauna visul de a calatori in toata lumea si de a cunoaste oameni noi. La acel job, pur si simplu nu vedeam ca se va intampla asta".

Citeste si:
In China, si coafezele ajunsesera sa dea sfaturi bursiere
In China, si coafezele dadeau...

Cum a inceput aventura in lumea poker-ului

Cu bagajul de carti si o doza de experienta in poker-ul online, Bozic a postat un comentariu pe un forum dedicat jucatorilor de poker, in care explica cum pot deveni acestia mai productivi. El isi aminteste ca jucatorii de pokeri au apreciat foarte mult acel comentariu si, in urma interesului aratat, a scris si un articol mai complex, de circa 27.000 cuvinte, in care trata pe larg subiectul productivitatii jucatorilor de poker. Articolul a fost tradus in 7 limbi si l-a pozitionat peste noapte pe Bozic in rolul unui expert in acest domeniu.

Pe masura ce impatimitii de poker il cautau pentru a obtine si mai multe sfaturi despre cum sa isi creasca productivitatea, Bozic a renuntat la slujba de programator si a inceput sa le ofere consultanta contra cost - 50 de dolari pe ora. Practic in relativ scurt timp, a trecut de la un castig de 7 dolari pe ora la unul de 50 dolari pe ora.

El a continuat sa isi creasca tariful pentru serviciul inedit de consultanta pana la 125 dolari pe ora, unde s-a oprit. El recunoaste ca se simtea oarecum reticent la a mai creste tarifele, pana la cele unui coach, desi dispunea de multe resurse si cunostinte in acest domeniu. El a trecut peste reticenta de a cere testimoniale si referinte privind capacitatea sa de a preda si antrena alte persoane in arta productivitatii si a pariat pe o afacere in toata regula. Astfel, Skyrocket Your Productivity a luat nastere in decembrie 2013, o afacere online de coaching in arta productivitatii pe care Bozic a crescut-o de doua ori in prima luna si de cinci ori dupa 3 luni.

Tanarul antreprenor sloven si-a redus afacerea de consultanta in poker pentru a se dedica mai mult noului site, prin care ii invata pe antreprenori cum sa aplice cele mai bune tehnici pentru a deveni mai productivi si pentru a-si gestiona mai bine timpul. In prezent, Bozic "antreneaza" 10 clienti, iar peste 150 de persoane s-au inscris la cursurile pe care le sustine online.

Citeste si:
Slovenia declară sfârșitul pandemiei
Slovenia declară sfârșitul...

Acum a ajuns sa taxeze fiecare ora de coaching cu 400 de dolari.

Sursa foto: jucator de poker, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri