Desi este la moda crearea unui spatiu de relaxare pentru angajati, companiile din Romania inca sunt in urma la acest capitol. Cel putin asa sustin 64% dintre angajati, care spun ca nu au niciun colt de relaxare in care sa-si traga putin sufletul de la munca sau activitati de relaxare in firmele in care lucreaza, potrivit unui sondaj online realizat de Dynamic HR, companie de training si coaching.

Totusi, restul de 35% este un procent dublu fata de 2013. In cele mai multe cazuri, preocuparile companiilor fata de angajatii sunt despre implicare in comunitate si participari la competitii sportive, urmate de sesiuni de wellness.

Citeste si 4 metode prin care seful tau te-ar putea face fericit la job.

Proiectele de motivare non-financiara si relaxare trebuie sa tina cont de personalitatea fiecarui angajat pentru a avea succes. Iar dupa cum releva sondajul realizat de Dynamic HR,77% dintre respondenti sustin ca este necesara personalizarea politicilor de mentinere a echilibrului dintre viata personala si cea profesionala, cunoscut pe plan mondial ca Work Life Balance. In urma raspunsurilor, 14% dintre repondenti spun ca nu stiu si 8% considera ca nu trebuie personalizate.

In plus, 95% dintre respondenti considera ca echilibrul dintre munca si relaxare creste eficienta si, in mod direct, beneficiul pentru angajator.

"Ritmul cotidian si stresul care uneori devine neproductiv au atras atentia specialistilor HR si a liderilor de organizatii, care au constientizat valoarea relaxarii angajatilor pentru asigurarea unei performante constante. Orice activitate de relaxare nu numai ca detensioneaza angajatii, dar reprezinta si un excelent prilej de socializare intr-un cadru informal. Costurile sunt minime, beneficiile - imense", a declarat Simona Nicolaescu, proprietarea Dynamic HR.

Iar angajatii eficienti sunt productivi si, in plus, fericirea reprezinta una dintre conditiile de baza pentru inovatie, dupa cum au demonstrat numeroase studii de specialitate.

Sursa foto: Angajat obosit/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri