Valentine’s Day cere un portofel gros pentru un romantism… excentric. Iar dovada vine chiar de la romanii care sa sarbatoreasca Ziua Indragostitilor cu o cina romantica in savana din Tanzania, skydiving la Miami sau nunta pe plaje exotice. Iar pe aceste servicii dau de la cateva sute de euro pana la peste 2.500 de euro, potrivit agentiei de turism Eturia.

"Specializandu-ne in destinatii exotice si vacante personalizate in ultimii 7 ani, in 2014 am inregistrat o crestere de 45% a solicitarilor de vacante romantice si de organizare a lunii de miere in locatii deosebite, inclusiv de Valentine’s Day. In 2014 am inregistrat aproximativ 2.000 de solicitari pentru astfel de vacante si estimam un trend crescator si pentru 2015", a declarat Sorin Stoica, director general al agentiei de turism Eturia.

Tot in schimbul a mii de euro, romanii aleg sedinte foto pe plajele din Republica Dominicana sau Cuba, cina romantica intr-un restaurant subacvatic din Maldive, cina privata la cort in Parcul National Serengeti din Tanzania, flori si decor romantic in camera de hotel la Venetia, abonamente la SPA, sampanie si platouri cu fructe in camera, dar si cereri precum skydiving in tandem la Miami sau skyjump in Noua Zeelanda de pe cladirea Sky Tower din Auckland.

Resorturile din destinatii exotice precum Caraibe, Maldive, Bali, Zanzibar, Mauritius sau Seychelles ofera si servicii de organizare a nuntii pe plaja, pretul achitat suplimentar de cuplurile de indragostiti pentru aceasta ceremonie fiind de pana la 2.000 euro, suma la care se adauga si costul cazarii invitatilor. In aceasta suma sunt incluse decorurile, preotul de ocazie, fotograf, sampanie, cina romantica, tortul, buchetul miresei si flori la discretie.

Cele mai cautate 10 destinatii pentru luna de miere sau vacante romantice in anul 2014 au fost:

1. Republica Dominicana
2. Maldive
3. Indonezia
4. Singapore
5. Mexic
6. Mauritius
7. Thailanda
8. Seychelles
9. Argentina
10. Tanzania

Eturia a incheiat 2014 cu o cifra de afaceri de 5,3 miloane de euro, similara cu cea din 2013. In cei 7 ani de activitate, agentia a vandut peste 10.000 de pachete de vacanta personalizate si destinatii exotice. Din cei peste 3.300 de turisti care au ales serviciile agentiei Eturia, circa 75% sunt clienti fideli. Agentia are 150 de destinatii din intreaga lume in portofoliu, iar cele mai solicitate sunt Republica Dominicana, China si Cuba.

Sursa foto: Savana din Tanzania/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri