Artistul englez de graffiti Banksy a facut cateva desene murale pe cladirile daramate aproape complet in Fasia Gaza, in urma razboiului cu Israelul, in incercarea de a atrage atentia asupra situatiei din regiune.

Banksy a realizat si un "clip publicitar de calatorie", in care a inserat texte despre situatia din Fasia Gaza. "Localnicilor le place atat de mult incat nu pleaca niciodata de acolo (pentru ca nu au le este permis)", spune unul dintre ele. Artistul face referire la faptul ca regiunea a fost denumita "cea mai mare inchisoare in aer liber", avand in vedere ca aproape 2 milioane de oameni sunt practic blocati in fasia de pamant inconjurata de statul Israel.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Artistul a postat poze pe site-ul sau oficial in care sunt prezentate desenele murale realizate de el in Gaza, fiecare cu cate o descriere. "Gaza este adesea descrisa ca <cea mai mare inchisoare in aer liber din lume> pentru ca nimeni nu poate intra sau pleca. Asta este insa putin nedrept fata de inchisori - in cazul lor nu sunt intrerupte in mod frecvent electricitatea sau apa potabila", scrie in dreptul unei poze.

De asemenea, el a explicat un desen cu o pisica pe o cladire in ruine: "Un localnic a venit la mine si mi-a spus <Va rog - ce inseamna asta?> I-am explicat ca am vrut sa scot in evidenta distrugerile din Gaza prin postarea unor poze pe site-ul meu - dar oamenii se uita doar la poze cu pisici pe internet".

Tiruri de rachete:...
Citeste si: Washingtonul sustine "dreptul" Israelului la "autoaparare"

Un alt desen mural, in care apare o femeie indurerata, a fost numit "Distrugerile bombelor".

Imaginea care incheie mini-documentarul este una in care apare un citat scris de Banksy pe un perete. "Daca ne spalam pe maini in fata conflictului dintre cei puternici si cei fara putere, ne situam de partea celor puternici - nu ramanem neutri".

Nume noi la Electric Castle...
Citeste si: Limp Bizkit si alte nume noi, la Electric Castle 2019


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Peste 10.000 de turisti la Tel Aviv, cu ocazia Eurovisionului