De ce sa mergem in Istanbul

De ce sa mergem in Istanbul

"Nu sunt adeptul locatiilor all inclusive in care nu prea ai ce face in afara de a sta la soare. Plec in concediu vara la sfarsitul lui iulie si inceput de august si stau in jur de doua saptamani. Prima saptamana de concediu o petrec cu copiii, la mare, iar cea de a doua impreuna cu sotia intr-o locatie interesanta. Pentru anul acesta as alege Istanbul care mi se pare un oras facinant", ne povesteste Florin Scarlat.

Istanbul este o destinatie interesanta datorita interactiunii dintre celor doua culturi, europene si asiatice. Mai mult, este unicul oras din lume ce se intinde pe doua continente – Europa si Asia, in care traiesc 15 milioane de oameni, ceea ce ne face sa credem ca linistea este interzisa.

"Pare un oras asiatic, insa centrul lui istoric se afla in partea europeana. Stramtoarea Bosfor desparte cele doua continente. Mi se pare interesant ca, desi, de-a lungul timpului a fost capitala multor imperii – roman, bizantin, otoman – Istanbul nu este astazi si capitala Turciei. Am mai vizitat Istanbulul in 1991, cred ca a fost unul din primele orase pe care le-am vizitat. Atunci am fost foarte impresionat. Sigur, eram mult mai tanar. Sper ca orasul si-a pastrat farmecul de atunci", adauga antreprenorul.

Sursa foto: Bosfor/Shutterstock.com

Trei lucruri specifice destinatiei pe care le veti face cu siguranta

Trei lucruri specifice destinatiei pe care le veti face cu siguranta

Antreprenorul povesteste ca va incerca mancarea traditionala, va face o plimbare pe Bosfor cu vaporasul, mai ales ca este pasionat de barci si va lua parte la ritualul de imbaiere de la baia publica. "Am auzit ca se poate inota cu delfinii, ceea ce este fascinant. In general cand ma duc undeva incerc sa fac lucruri deosebite, care sa imi aminteasca de orasul respectiv", spune fondatorul BitSolutions.

Sursa foto: suronin / Shutterstock.com

Obiective turistice care nu trebuie ratate

Obiective turistice care nu trebuie ratate

Palatul Topkapi, Moscheea Albastra, Palatul Dolmabahce, Marele Bazar, Catedrala Sfanta Sofia sunt cateva dintre obiectivele pe care trebuie sa le vedeti in Istanbul.

Sursa foto: Viacheslav Lopatin / Shutterstock.com

Ponturi pentru turisti: "Lucrurile interesante le gasesti cand mergi pe strazi"

Ponturi pentru turisti: "Lucrurile interesante le gasesti cand mergi pe strazi"

"Cand plec undeva imi fixez obiectivele principale pe care le gasesc pe Internet, mai ales ca exista aplicatii pentru smartphone-uri cu care poti sa iti faci un itinerar, dar lucrurile cele mai interesante le gasesti atunci cand mergi pe strazi. Imi place foarte mult sa colind orasele pe jos cand ma duc sa vizitez. Ma scol dimineata si merg in jur de 10-12 ore prin oras. Dupa ce vizitez obiectivele principale, ma plimb, deseori, fara sa am o tinta in care vreau sa ajung. Imi place sa merg in locuri in care nu ajung prea mult turisti si mai ales sa iau masa in locatii in care in general sunt doar localnici sa vad diverse obiceiuri si daca pot, eventual, sa vorbesc cu localnicii", povesteste Florin Scarlat.

Suras foto: Tramvai in Istanbul/Shutterstock.com

Destinatia in care visati sa ajungeti

Destinatia in care visati sa ajungeti

Castelele de pe valea Loirei din Franta sunt obiectivele care ar vrea sa le viziteze antreprenorul intr-o vacanta ulterioara. "Imi place sa conduc si mi-ar face mare placere sa merg intr-un circuit cu masina prin Europa. As calatori spre Franta prin Elvetia pe soseaua dintre Geneva si Yvoire (Franta) unde gasesti peisaje nemaipomenite, iar la intoarecere as vizita Monaco, Nisa si as merge spre Italia pe soseaua de coasta. E o sosea chiar pe margina Mediteranei din care intr-o parte vezi marea si in cealalta parte Alpii", explica Florin Scarlat, fondatorul BitSolutions.

Sursa foto: Castelul Chambord, Valea Loarei/Shutterstock.com

Sursa foto: Tramvai in Istanbul/Shutterstock.com