Razvan Nacea, proprietarul agentiei de turism Seytour, si dr. Ionut Leahu, manager Dr. Leahu – Clinici Dentare, au deschis primul centru de sanatate si turism din tara, dupa o investitie de 200.000 de euro. Pentru 2015, primul an de activitate, cei doi antreprenori estimeaza o cifra de afaceri de doua milioane de euro.

Centrul este specializat in stomatologie, iar aici lucreaza 25 de medici romani si straini din Ungaria, Austria, Italia, Germania si Spania. Prin lansarea centrului, cei doi antreprenori vor sa atraga turisti straini in Romania, pentru tratamente si circuite in tara. Preturile pentru tratamente si intervenii stomatologice sunt cu 40%-50% mai mici decat in tarile din Occident. Spre exemplu, un implant de mandibula costa intre 3.500 si 3.800 de euro. Medicul stomatolog Leahu sustine ca preturile practicate de centru sunt pentru Romania, chiar daca targetul principal sunt strainii.

Pe stomatologie, la noi nu se fabrica nimic notabil.

In general, turistii straini cheltuiesc in medie intre 3.000 si 3.500 de euro in Romania, potrivit datelor oferite de Seytour. Cei mai multi vin din Germania, Marea Britanie, Italia, Franta si Israel, pentru tratamente stomatologice complexe, oftalmologie, chirurgie estetica si plastica.

Aparatura din centru este adusa din Cehia, Polonia, Germania si Spania, si asta pentru ca in Romania nu se fabrica. "Pe stomatologie, la noi nu se fabrica nimic notabil. Dar chiar si asa, stomatologia din Romania va fi in top in stomatologia europeana”, sustine medicul Leahu.

"Este un proiect prin care vrem sa transformam turismul medical in brand de tara si, implicit, sa crestem turismul de incoming. Romania are medici foarte buni, poate oferi servicii de calitate precum clinicile de renume din intreaga lume si se poate pozitiona pe aceasta nisa a turismului. Anual, mii de turisti straini se trateaza in clinicile si spitalele private din Romania, iar numarul lor se poate dubla in cursul unui an, daca ar avea posibilitatea accesarii pachetelor turistice, care sa includa si servicii medicale", spune Razvan Nacea, director general al agentiei Seyour.

Clientii din Romania pot plati in rate pentru a-si repara dantura

Clientii din Romania pot plati si in rate, pe o perioada de maximum cinci ani. Plata in rate nu este valabila si pentru straini, insa Razvan Nacea vrea sa incheie contracte cu banci din strainatate prin partenerii agentiei sale de turism Seytour din afara.

"Centrul de Excelenta in Sanatate si Turism" se afla in hotelul Rin Grand Hotel din Bucuresti, zona Vitan-Barzesti, si ocupa o suprafata de 400 de mp. Cei doi antreprenori spun ca au avut discutii si cu alti hotelieri inainte de a decide unde sa deschida, insa nu multi au fost dispusi sa ofere un spatiu de 400 de mp.

Nacea si Leahu mai spun ca vor aduce astfel clienti hotelului Rin, prin agentia Seytour care creeaza pachete all inclusive, cu tratamente stomatologice, transport, cazare si tururi in tara. Practic, un turist strain va petrece intre o saptamana si doua saptamani in Romania.

Centrul de sanatate si turism ofera servicii de stomatologie pentru adulti si copii, implantologie orala, estetica dentara, chirurgie estetica si plastica, turism medical si consiliere educationala. Si, unic in Romania, tehnologia “acceleratorul frumusetii” – un tratament anti-imbatranire, care foloseste sangele pacientului. Centrul este "colorat" de tablouri pictate de tineri romani, expuse spre vanzare.

Sursa foto: Turism medical/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri