Mobila de silicon, materiale cu texturi intortocheate si pereti de sticla. Acestea vor fi tendintele in mobilier in 2020, spune designerul IKEA din Suedia, Marcus Engman. wall-street.ro va prezinta cele mai importante schimbari care vor surveni in designul de interior peste cativa ani, cand viata ta va fi usurata simtitor de piesele de mobilier la care vei avea acces.

1. Fluidizarea spatiului

Masuta Cube - 4Interior

In mod traditional, cand oamenii se gandesc la amenajarea spatiului din casa, o fac matematic: o canapea + un televizor = sufragerie sau living room. Un pat + o mobila cu sertare = dormitorul. Odata cu restrangerea spatiului locuintei, asa cum prevede Organizatia Mondiala a Sanatatii, aceste spatii vor fi mai fluide si mai putin diferentiate, in asa fel incat spatiul sa fie tot mai larg. Marcus Engman, designer IKEA, spune ca in viitor masa va deveni piesa de mobilier centrala, fiind ideala pentru munca, mancat, joaca si socializare.

2. Mobilier multifunctional

Scaun KARTELL - 4Interior

Urbanizarea este o tendinta in intreaga lume, pe masura ce marile aglomerari urbane se extind, ceea ce inseamna ca oamenii vor locui in spatii mai mici, cu mobilier mai putin si mai versatil. "Este foarte posibil ca in curand, scaunul sa devina cea mai importanta piesa de mobilier din casa, avand in vedere ca poate avea mai multe utilitati", spune designerul IKEA. Poate fi folosit ca noptiera, ca o completare a mesei, ca scara sau ca spatiu de depozitare.

3. Spatiile de depozitare dispar - totul la vedere

1. - Dulap transparent. 2. - Etajera tip tablou. 3. - Biblioteca rafturi transparente

Oriunde exista putin spatiu, cu siguranta incape o comoda, o mica bilioteca, rafturi pentru carti sau CD-uri. Asta urmeaza sa se schimbe. "Este mult mai putin de depozitat", spune Engman.

Rafturi supraetajate

Cartile, filmele, muzica sunt acum accesibile virtual, de aceea vom avea mai putin lucruri de acest fel, iar cele car vor fi pastrate cu siguranta ca nu vor fi ascunse intr-un sertar. Locul lor va fi luat de rafturi si dulapuri de sticla, care iti permit sa tii totul la vedere.

4. Mobilier ""destept"

Lampadar tip trepied

Asa cum electronicele ne fac viata din ce in ce mai usoara, mobila ar trebui sa fie mai degraba un adjuvant in activitatile de zi cu zi decat o simpla bucata de lemn sau de plastic. Mobila de silicon va fi probabil comuna, in timp ce lampile care iti pot incarca gadgeturile prin sistem wireless vor deveni noul trend in materie de design interior.

5. Design plat si pliabil

Canapea Kartell pliabila

In cativa ani, mobila va deveni mult mai plata si mai simpla ca design, ceea ce va reduce si costurile de transport. Va puteti gandi chiar si la materiale 4D care vor lua o anumita forma in functie de temperatura si umezeala.

6. Mobilier personalizat

Fotoliu Pantof

Mobila este uneori expresia personalitatii celui care o detine. Insa daca vrei sa detii o piesa de mobilier unica, e nevoie de timp pentru a fi creata. De aceea, provocarea pentru designerii de mobilier pentru urmatorii ani va fi sa creeze elemente personalizate la nivel industrial.

7. Materiale cu textura complicata, senzatii ciudate

Fotoliu Razeena

"Oamenii isi petrec cea mai mare parte a timpului atingand ecrane", spune designerul IKEA Marcus Engman. Tocmai de aceea, mobilierul viitorului va fi mai tactil, cu materiale ciudate si cu texturi intortocheate, care vor contrasta cu smartphone-ul si ecranul tabletei.

Sursa foto: Mobilier de interior/ Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri