10. Cape Town

10. Cape Town

Cape Town, al doilea ca marime din Africa de Sud, este un oras inconjurat de salbaticia naturii.

Sursa foto: Cape Town/Shutterstock.com

9. Paris

9. Paris

Capitala Frantei nu ar fi putut pierde un loc in top, doar este orasul unde dragostea pluteste in aer.

Sursa foto: Paris/Shutterstock.com

8. Buenos Aires

8. Buenos Aires

Buenos Aires, capitala Argentinei, este o destinatie seducatoare prin natura sa. Fara sa vrei, aici vei trai romantismul tangoului, chiar daca nu vei dansa.

Sursa foto: Tango in Buenos Aires/Shutterstock.com

7. Roma

7. Roma

Ciao, Italia! V-ati imagina un top fara un oras italian? Este imposibil, doar vorbim despre cea mai buna destinatie pentru dolce far niente (n.r.pur si simplu, sa nu faci nimic si sa te bucuri te momentul de leneveala).

Sursa foto: Fontana di Trevi, Roma/Shutterstock.com

6. Londra

6. Londra

Fashion, arta, fashion, mancare, fashion, fashion. Suntem totusi intr-o capitala a modei. Desi este una dintre cele mai scumpe orase din lume, Londra ramane visul oricarui turist.

Sursa foto: Londra/Shutterstock.com

5. Praga

5. Praga

Praga, capitala Cehiei, este o destinatie romantica, destul de ieftina, comparabila cu Bucurestiul la preturi. In Praga aveti ceva de admirat pe oriunde ati trece, asa ca este destinatia perfecta de descoperit la pas.

Sursa foto: Praga/Wall-Street.ro

4. Hanoi

4. Hanoi

Cu o atmosfera tumultoasa, Hanoi, capitala Vietnamului, te asteapta sa te pierzi in ea si sa-i descoperi fiecare coltisor.

Sursa foto: Hanoi/Shutterstock.com

3. Istanbul

3. Istanbul

Instanbul este singurul oras din lume impartit pe doua continente. Aici veti descoperi un amestesc incitant intre Orient si Occident, cu miros de narghilea, care sa vi se intipareasca in minte pana la urmatoarea vizita.

Sursa foto: Moscheea Albastra, Istanbul/Shutterstock.com

2. Siem Reap

2. Siem Reap

Siem Reap este bijuteria Cambodgiei. Templele din Angkor Wat ar trebui sa fie pentru orice turist o Mecca a calatoriilor.

Sursa foto: Angkor Wat, Siem Reap/Shutterstock.com

1. Marrakech

1. Marrakech

Marrakech, capitala turistica a Marocului, aflat la marginea desertului Sahara, este un mozaic de simturi, mirosuri, imagini, experiente pe care trebuie sa le traiti ca sa intelegeti despre ce vorbesc. In Marrakech, dispare limita dintre realitate si fantezie si o intrati intr-o atmosfera de 1001 de nopti. Pentru asta, ziua trebuie sa va pierdeti in medina, orasul vechi, iar seara sa traiti efervescenta din Piata Djemaa El-Fna. Beti cel mai bun fresh de portocale cu 1,6 lei paharul si mai pierdeti-va o data in medina. Din pacate, o va sa placa atat de mult incat Marrakech o devina o obsesie acuta.

Sursa foto: Moscheea Koutoubia, Marrakech/Wall-Street.ro

Sursa foto: Moscheea Koutoubia, Marrakech/Wall-Street.ro