Hanul japonez Houshi Ryokan, fondat in 718, este una dintre cele mai vechi afaceri de familie din lume, condus pana acum de 46 de generatii. Cei care il conduc in prezent isi fac griji cu privire la viitorul afacerii lor, avand in vedere ca unicul lor fiu a murit, iar fata isi doreste o alta cariera.

Zengoro si Chizuko Houshi sunt cei care conduc in prezent hanul, lasat mostenire de familie de cateva zeci de generatii incoace. Producatorul de film Fritz Schumann a documentat povestea celor doi si a realizat un clip in care este prezentat hanul, asa cum arata el acum.

"De cand m-am nascut si am inceput sa plang, toata lumea imi spunea ca voi prelua hanul Houshi Ryokan", spune Zengoro, cel care se afla acum la carma afacerii. Doar fiul cel mare al familiei poate prelua afacerea, scrie The Atlantic. Asa spune traditia hanului.

"Un singur lucru nu s-a schimbat: primaverile sunt intotdeauna calde la Houshi. Alte lucruri s-au schimbat. Inainte obisnuiam sa avem petreceri in fiecare zi, la care veneau multe animatoare si gheise. Acum, cea mai mare parte a celor care vin aici sunt familii".

Hanul Houshi a intrat si in cartea Recordurilor Guiness in 1996, cand a primit titlul de cel mai vechi han din lume. Povestea lui a inceput in anii 700, cand un calugar budist a construit un templu pe muntele Hakusan, el fiind stramosul acestui business cu traditie. Acesta a adoptat un baiat, caruia i-a pus numele Zengoro, care s-a perpetuat pana la generatia actuala. "Eu sunt cel de-al 46-lea Zengoro", spune proprietarul de acum al hanului. Sotia lui, Chizuko, indeplineste rolul de "Okami", care este ca o mama pentru angajati si pentru adapost.

Citeste si:
Cum se transformă o afacere de familie în una de top 3 pe ţară
Cum se transformă o afacere...

Acum, afacerea este in pericol de a-si pierde mostenitorii, avand in vedere ca fata lor isi doreste sa urmeze un alt drum in viata profesionala. Ea a terminat o facultate si a lucrat ca asistenta medicala. Tanara nu este casatorita, principala ei ocupatie fiind afacerea parintilor ei. Spune ca nu a gasit persoana potrivita si ca alegerile pe care le fac parintii pentru intalniri aranjate, cu gandul la viitorul hanului, nu sunt cele mai bune pentru ea. De altfel, Zengoro recunoaste ca localul este principala lor grija. "De dragul afacerii, de multe ori am sacrificat viata de familie".

In clipul de mai jos puteti urmari mai multe imagini cu hanul, dar si povestea lui, spusa de Zengoro Houshi:

Sursa video: The Atlantic.

Citeste si:
De stiut: ce se schimba privind asigurarea obligatorie a locuintelor
De stiut! Schimbari si...
Sursa foto: Lanterne/ Shutterstock.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
(P) Pune-ți personalitatea în valoare cu o pereche de pantofi
Setari Cookie-uri