De ce sa mergem in Corsica

De ce sa mergem in Corsica

Antreprenorul va petrece doua saptamani in insula Corsica din Franta, alaturi de familie, la finalul lunii iulie. "Va fi pentru prima oara cand vizitam Corsica si suntem foarte incantati. Ne-au convins povestile auzite de la prietenii nostri despre plaje, vinuri si mancare, asezarea la Marea Mediterana si, de ce nu, posibilitatea de a ajunge cu masina. In plus, consider o oportunitate faptul ca un amic are o vila de inchiriat in acea perioada si rezolv astfel usor si bine aspectul legat de cazare", povesteste Marius Decuseara Brandeburg.

Sursa foto: Bonifacio, Corsica/Shutterstock.com

Obiective turistice care nu trebuie ratate

Obiective turistice care nu trebuie ratate

"Vom locui in Calvi, oras situat in nordul insulei. Locul este recunoscut pentru citadela fortificata, din care poti admira peisajul intregii zone, precum si pentru marina din Port de Plaisance, foarte frumoasa si bine intretinuta. Este o insula mare, care iti ofera multe posibilitati si ne dorim sa descoperim cat mai multe plaje (are 200 de plaje!) sau resorturi nu prea aglomerate. Pe lista noastra sunt multe orase port precum Bonifacio, Porto Vecchio, Saint Florent si Bastia, dar si Sardinia, vecina din sud", spune antreprenorul.

Cost estimativ pentru vacanta in Corsica: 7.000 de euro/4 persoane

Sursa foto: Corsica/Shutterstock.com

Trei lucruri specifice destinatiei pe care le veti face cu siguranta

Trei lucruri specifice destinatiei pe care le veti face cu siguranta

"Plaja, hiking si mancare cu vinuri asortate. Hiking-ul este specific zonei muntoase, iar o drumetie te energizeaza dupa mai mult timp petrecut pe plaja. Fructele de mare, branza si friptura de miel vor fi asortate cu originalul Vin de Corse sau cu cele din podgoriile Patrimonio si Ajaccio. De asemenea, vom incerca snorkeling, scuba diving si vom inchiria o barca. Este minunat sa vezi insula dinspre mare si sa descoperi golfuri care nu pot fi vizitate altfel", povesteste Marius Decuseara Brandeburg.

Sursa foto: Corsica/Shutterstock.com

Ponturi pentru turisti: "Cautati zone cat mai aproape de flavour-ul local!"

Ponturi pentru turisti: "Cautati zone cat mai aproape de flavour-ul local!"

"O lectie pe care am invatat-o in timp si de care incerc sa tin cont in toate concediile, si in special pentru ca in general imi imi planific singur calatoriile, este sa ma documentez cat mai mult si sa cunosc cat mai bine urmatoarea destinatie. In general, pentru a avea o experienta cat mai interesanta, incerc sa caut zone cat mai aproape de flavour-ul local. De obicei incep cu Trip Advisor, imi plac recomandarile lor cu cele mai frumoase locuri de vizitat, pozele facute de persoane care chiar au fost „acolo”, adica nu poze perfecte, de prezentare, ci „din suflet”", spune antreprenorul.

El le recomanda turistilor sa se documenteze despre fiecare destinatie si pe Lonely Planet, un ghid bine structurat si cu multe informatii despre locuri de vizitat stiute doar de localnici, si ghidul printat editat de DK.

Sursa foto: Corsica/Shutterstock.com

Destinatia in care visati sa ajungeti

Destinatia in care visati sa ajungeti

"Imi doresc sa ajung in America de Sud (Argentina) si in Asia (Malaezia). Asta pentru ca Australia este deja „pe lista” de Revelion 2016, unde planuiesc sa petrec 2-3 saptamani de vis cu familia si unii dintre cei mai buni prieteni care au ales sa locuiasca acolo", spune managing partnerul Trend Consult. De asemenea, si Statele Unite sunt pe lista lui de calatorii, in special pentru coasta vestica, San Francisco si Los Angeles.

Sursa foto: Kuala Lumpur, Malaezia/Shutterstock.com

Sursa foto: Corsica/Shutterstock.com