Ozana Moraru (foto), proprietarea clubului de echitatie Equestria, vrea sa-si duble cifra de afaceri in acest an, de la aproximativ 166.000 euro (733.000 lei) in 2014, prin competitiile de cai pe care le organizeaza.

"Pentru 2015 ne asteptam la o crestere avand in vedere ca avem un program competitional extrem de bogat, dublu fata de anii precedenti. Competitiile sunt principala sursa de venituri a clubului si, de aceea, ne asteptam ca intensificarea activitatii sa se reflecte in rezultatele financiare. Totodata, vom sustine aceasta crestere prin eficientizarea cheltuielilor, datorata faptului ca avem mai multe competitii in tara si mai putine deplasari la concursuri peste hotare, dar, speram, si prin cresterea numarului de sponsori si parteneri", spune Ozana Moraru, care a fondat Equestria in urma cu cinci ani.

Astfel, Equestria va organiza 9 competitii de cai, prin evenimentul Salonul Calului care va incepe pe 23 aprilie si se va incheia pe 27 septembrie. La cele 9 evenimente pot participa atat adulti, cat si copii, dar si amantori si profesionisti. In competitie sunt inscrisi deja 150 de cai, iar antreprenoarea se asteapta sa fie prezenti 1.000 de spectatori.

In 2014, clubul Equestria a avut peste 1.000 de clienti pentru lectiile de echitatie si 45 de cai in pensiune. Ozana Moraru estimeaza o crestere a acestor cifre cu 20-25% pentru acest an, in conditiile in care lunar ajung la clubul de echitatie intre 100 si 150 de clienti noi. "Dintre acestia, o parte vin pentru a petrece timp in aer liber, intr-un loc linistit, relaxant, altii vor sa se apropie de cai sau de acest sport. Unii dintre ei vin o perioada de cateva saptamani sau luni si la un moment dat nu mai revin. Altii, atat adulti, cat si copii, isi fac abonamente si sunt o prezenta constanta la clubul Equestria; altii fac progrese in invatarea calariei, isi cumpara propriul cal si il aduc la noi in pensiune, ramanand astfel clientii nostr", explica antreprenoarea.

Clubul Equestria a fost infiintat in 2010 de Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta constructia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori si detine 65 cai (28 proprii si 37 in pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbari in aer liber in imprejurimi si organizeaza permanent lectii de echitatie pentru copii si amatori. Dotarile sunt completate de un hotel si un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum si doua terase exterioare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri