DJ-ul si cantaretul american Moby isi va deschide propriul restaurant vegan in vara acestui an in orasul Los Angeles, informeaza site-ul revistei New Musical Express, citat de Mediafax.

Restaurantul se va numi Little Pine si va fi amenajat in cartierul Silver Lake din metropola americana. El va fi inaugurat in vara acestui an si va functiona initial doar la orele pranzului de luni pana vineri si doar in timpul brunch-ului (masa intre mic dejun si pranz, n.r.) in weekend.

Moby nu este primul muzician celebru care se aventureaza in universul bucatariei vegane. La inceputul acestui an, cantareata Beyonce si-a lansat propriul serviciu care livreaza preparate vegane, in colaborare cu antrenorul ei de fitness.

Cantareata americana, care a participat cu sotul ei Jay-Z in 2013 la un eveniment dedicat alimentatiei sanatoase, inspirandu-se din acea participare, a decis ca serviciul ei de livrare sa se numeasca "22 Days Nutrition".

Serviciul are la baza ideea potrivit careia organismul uman are nevoie de 21 de zile pentru a renunta la un obicei alimentar considerat nesanatos, iar cea de-a 22-a zi dintr-un astfel de program alimentar semnifica un "inceput proaspat".

Citeste si:
Casa Rawz, primul restaurant cu specific vegan din Bucuresti
Casa Rawz, primul restaurant...

Veganismul este atat o dieta, cat si un stil de viata, ce consta in excluderea folosirii animalelor pentru mancare, imbracaminte sau orice alt scop. Principiul de baza al veganismului este angajamentul etic fata de drepturile animalelor, mediul inconjurator, sanatatea umana si alte considerente religioase si/sau spirituale.

Spre deosebire de vegetarianism, care este este o dieta alimentara, din punct de vedere dietetic, veganismul exclude si mierea, produsele lactate si ouale, iar din punct de vedere filosofic, veganismul interzice folosirea oricarui tip de produs animal, haine si alte accesorii de origine animala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Șemineul, o sursă de căldură și confort pentru căminul tău
Setari Cookie-uri