O chitara electrica a rockerului britanic George Harrison, fostul chitarist al trupei The Beatles, a fost vanduta cu 500.000 de dolari la o licitatie organizata la New York, informeaza lefigaro.fr.

O licitatie dedicata unor obiecte, instrumente si suvenire care au legatura cu industria muzicala a fost organizata pe parcursul a doua zile in Statele Unite ale Amercii. In cea de-a doua zi a licitatiei, sambata, o chitara electrica a lui George Harrison a fost achizitionata de un colectionar privat contra sumei de 500.000 de dolari, relateaza Mediafax.

Chitara celebrului muzician britanic, decedat in 2001, avea un pret estimativ cuprins intre 400.000 si 600.0000 de dolari. Ea apartinea unui colectionar englez care a imprumutat-o pentru o vreme Muzeului Beatles din orasul Liverpool.

In cadrul aceleiasi licitatii, un autocar de turneu al cantaretului american Elvis Presley, cu care artistul si muzicienii din trupa sa au sustinut un turneu in 1976, a fost vandut cu 268.000 de dolari. Autocarul este inzestrat cu noua paturi, un televizor, un cuptor cu microunde, aer conditionat si diverse obiecte decorative.

Alte obiecte care au apartinut "regelui rock'n'roll-ului" au fost vandute cu sume exorbitante la aceeasi licitatie: un disc cu single-ul "Love me tender", pe care starul a scris o dedicatie pentru mama sa, a fost achizitionat cu 125.000 de dolari, iar o uniforma militara a celebrului cantaret si-a gasit cumparator contra sumei de 48.000 de dolari.

Citeste si:
Mii de dolari pentru o scrisoare semnata de John Lennon
Licitatie de mii de dolari: o...

Pe de alta parte, o vesta neagra de ofiter cu epoleti galbeni, pe care Michael Jackson a purtat-o la ceremonia de includere a grupului Jackson 5 in Rock and Roll Hall of Fame, in 1997, a fost cumparata cu 83.750 de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Concurenții unei emisiuni Big Brother au aflat abia marți de criza coronavirus
Setari Cookie-uri