Let`s Do It, Romania! strange fonduri pe indiegogo.com pentru o aplicatie care isi propune sa curete Romania de deseuri, aceasta fiind prima campanie de crowdfunding pentru o cauza ecologica de pe plan local.

“Aplicatia “Let`s Do It!” te ajuta sa marchezi pe harta oricand, orice deseu intalnit in oras sau in natura pentru ca, apoi, sa fie transformata intr-o sesizare catre autoritatile in masura sa o curete. Echipa Let`s Do It, Romania! va monitoriza fiecare sesizare pentru a primi un raspuns in maximum 30 de zile, durata prevazuta de lege, iar voluntarul va primi constant mesaje cu statusul sesizarii, pana cand zona este curatata. Astfel, vrem sa incurajam romanii din intreaga tara sa ia initiativa ori de cate ori gasesc deseuri ilegale, printr-un instrument prietenos si usor de folosit, care raspunde intrebarii: ce pot face eu, ca cetatean, ca sa curat Romania de deseuri?” a declarat Anca Banita, communication manager Let`s Do It, Romania!.

Pentru a crea aplicatia, echipa “Let`s Do It, Romania!” a realizat un parteneriat cu compania de software Qualitance, care va dona cate un euro pentru fiecare euro donat de societatea civila. Organizatia are nevoie de 36.170 de dolari, suma care include atat costuri de dezvoltare si lansare a aplicatiei si platformei, cat si costurile campaniei de crowdfunding.

“Realizarea unei astfel de aplicatii de mobil, care are in spate 2 platforme online, Harta Deseurilor si Registrul de sesizari catre autoritati, cu toate informatiile despre coordonatele GPS ale fiecarei autoritati publice locale din Romania, presupune un efort logistic si financiar pe masura. Vrem sa punem la punct un sistem complet, usor de utilizat si care functioneaza perfect, pentru ca cetatenii Romaniei sa aiba increderea ca solicitarea lor primeste un raspuns si motivatia de a actiona atunci cand descopera o zona poluata cu deseuri,” a declarat Andrei Cosuleanu, director wxecutiv Let`s Do It, Romania!.

Campania de crowdfunding continua timp de 40 de zile, iar fondurile stranse vor fi destinate dezvoltarii aplicatiei “Let`s Do It!” in Romania, pentru a fi preluata, in viitor, si de alte tari din „Let`s Do It, World!”, comunitatea internationala care a implicat pana in prezent 112 tari si 11 milioane de voluntari pentru o planeta curata.

Citeste si:
Peste 338.000 de voluntari au participat la Curatenia Nationala
Let's Do It, Romania!: Peste...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Concurenții unei emisiuni Big Brother au aflat abia marți de criza coronavirus
Setari Cookie-uri