Nimeni nu iti poate spune daca vei avea o viata de succes, insa te poti folosi de cateva mici indicii.

Notiunea de succes este relativa intrucat poate insemna lucruri diferite pentru fiecare in parte: unii considera ca au succes daca sunt multumiti de cariera lor, pe cand altii isi gasesc fericirea in relatiile cu ceilalti. Oricum ar fi, exista anumite semne care te ajuta sa iti dai seama daca esti pe drumul cel bun sau daca trebuie sa iti schimbi complet viata.

1. Vrei sa inveti si sa te dezvolti cat mai mult

Dorinta ta de a evolua sta la baza oricarei forme de succes. Cata vreme eviti activitatile din care nu ai ce invata, posibilitatea ca tu sa te complaci intr-o stare de stagnare este destul de mica. Fie ca vrei sa acumulezi cunostinte care te vor ajuta sa devii mai bun la locul de munca sau ca vrei sa afli mai multe lucruri despre subiectele care te intereseaza pe plan personal, faptul ca esti dispus sa inveti incontinuu poate arata ca vei avea parte de o viata implinita.

2. Te poti adapta usor la schimbare

Conform Lifehack.com, succesul “iti va aduce atat beneficii cat si provocari”. Si cum te afli mereu intr-un proces de transformare, sunt inevitabile situatiile in care te vei confrunta cu schimbari. Insa tu stii ca succesul depinde de usurinta cu care te adaptezi la schimbarile pe care le vezi ca pe niste oportunitati de a evolua si acest fapt te poate aduce si mai aproape de atingerea telurilor tale.

3. Esti deschis la noi perspective asupra lumii

Accepti faptul ca sunt persoane care privesc viata altfel decat cum o faci tu si asta nu face decat sa indice ca esti capabil sa te descurci in orice situatie intrucat nu lasi ca viziunile diferite asupra lumii sa creeze conflicte intre tine si ceilalti. Ba mai mult decat atat, esti constient ca poti invata lucruri noi de la perspectivele altora.

4. Succesul celorlalti te face fericit

“Echipele de succes castiga tocmai pentru ca membrii sai cei mai talentati sunt dispusi sa se sacrifice pentru fericirea celorlalti”, potrivit Businessinsider.com. “Astfel de echipe sunt formate din angajati care se ajuta unii pe altii, isi cunosc indatoririle si care nu pun pe primul plan propriile obiective personale” intrucat pentru ei succesul echipei este mult mai important. Asemenea lor, simti ca succesul tau depinde de rezultatele bune ale celorlalti.

5. Cauti noi experiente

Nu doar curiozitatea te face sa te aventurezi in lumea experientelor noi; stii ca poti invata din orice experienta si acest lucru te motiveaza sa te implici in diverse activitati. Pentru tine esecul iti ofera sansa de a incerca o alta abordare si de a-ti depasi limitele impuse de diversele temeri pe care le ai. Teama de esec este inlocuita cu ambitia cu care vrei sa iti atingi telurile; ea te incurajeaza sa nu ratezi oportunitatea de a te folosi de abilitatile tale pentru a te dezvolta atat pe plan personal cat si pe plan profesional.

6. Vrei sa iti demonstrezi tie insuti ceva

Multe persoane vor sa le demonstreze celorlalti ca se inseala. Tu, insa, stii ca esti cea mai importanta persoana si ca tie insuti trebuie sa iti demonstrezi ca poti mai mult. Departe de a fi afectat de opiniile celorllati, te lasi condus de ceva mult mai profund: dorinta ta de a face tot ce iti sta in putinta pentru a fi fericit, de a trece peste obstacole, de a deveni acea persoana de care sa fii cu adevarat mandru.

7. Banii sunt o responsabilitate pentru tine, nu un premiu

Oamenii de succes nu privesc banii doar ca pe o recompensa ci si ca pe un mod de a imbunatati viata celor din jurul lor. De asemenea, in loc sa ii risipeasca pe diverse lucruri de care nu au nevoie de fapt, acestia prefera sa investeasca in evolutia lor profesionala si personala fie ca este vorba despre o afacere sau despre studii.

8. Ii respecti pe toti cei din jurul tau

Indiferent de statutul social pe care il detine o persoana, intotdeauna vei cauta sa o tratezi cu respect intrucat iti este cunoscut faptul ca pentru a avea succes trebuie sa inveti sa cultivi relatii bune cu ceilalti. Capacitatea de a-i respecta si empatia de care dai dovada te ajuta sa mentii un echilibru in viata ta si sa progresezi alaturi de cei din jurul tau.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri