Cala Xarraca

Cala Xarraca

Cala Xarraca se afla in Ibiza si este una dintre cele mai frumoase plaje la Marea Mediterana. Si mai important, este una dintre putinele plaje inca izolate din Europa unde sa te bucuri de apa cristalina.

Cum ajungi in Cala Xarraca

Zbori cu avionul pana in Ibiza si acolo inchiriezi o masina cu care tii drumul pana in nordul insulei, la Portinatx. De aici, in 5 minute ajungi la plaja.

Sursa foto: Cala Xarraca/Shutterstock.com

Oludeniz

Oludeniz

Daca Antalya, Kusadasi sau Bodrum te fac sa eviti cu orice pret o vacanta in Turcia, Oludeniz ar trebui sa te convinga sa mergi fara sa te gandesti. Oludeniz este o statiune in Valea Fluturilor din sud-vestul Turciei, unde gasesti si plaja cu acelasi nume.

Despre Oludeniz se spune ca este o statiune boema. Iar daca asta nu te convinge, cu siguranta stii si tu ca nu este un epuizat de turismul de masa ca Antalya, spre exemplu.

Cum ajungi in Oludeniz

Cu avionul din Bucuresti pana in Dalaman (peste 200 euro dus-intors), iar de aici un transfer direct de o ora.

Sursa foto: Oludeniz/Shutterstock.com

Zlatni Rat

Zlatni Rat

Zlatni Rat este una dintre cele mai apreciate plaje din Croatia. Datorita nisipului alb, plaja formeaza un contrast deosebit cu turcoazul Marii Adriatice.

Cum ajungi la Zlatni Rat

Daca nu te incanta ideea de a traversa cu masina personala Romania, Serbia si Bosnia si Hertegovina, poti zbura cu avionul pana in Split. Din portul Split vei ajunge intr-o ora si 10 minute cu ferry boat-ul in Bol, cel mai apropiat oras de plaja Zlatni Rat.

Sursa foto: Zlatni Rat/Shutterstock.com

La Dune du Pyla

La Dune du Pyla

La Dune du Pyla (sau Pilat) este cu adevarat o plaja ascunsa. Ca sa ajungi la ea, trebuie sa urci si apoi sa cobori o duna de nisip, pe trepte. La Dune du Pyla este cea mai inalta duna de nisip din Europa. Se afla in Franta, la 40 de km de Bordeaux.

Cum ajungi?

Simplu, cu avionul pana la Bordeaux. De aici luati autobuzul.

Sursa foto: La Dune du Pyla/Shutterstock.com

Elafonissi

Elafonissi

Elafonissi nu are nevoie de nicio descriere, decat ca paradisul ar fi invidios de acest peisaj din insula greceasca Creta. Pur si simplu, mergi si convinge-te ca este asa.

Cum ajungi?

Foarte simplu, cu avionul pana in Chania, Creta. De aici, mai ai o ora si jumatate de mers cu masina.

Sursa foto: Elafonissi/Shutterstock.com

Sursa foto: Cala Xarraca, Ibiza/Shutterstock.com