Carucior de lux

Carucior de lux

Carucioarele Stokke sunt unele dintre cele mai apreciate si dorite produse din aceasta categorie, iar pretul acestora este pe masura. Acest carucior poate fi achizitionat la pretul de aproximativ 1.000 de euro, iar impreuna cu accesorii valoarea produsului urca la 1.600 de euro.

Doar geanta costa 108 euro, in timp ce o paturica marca Stokke costa 63 de euro.

Cu toate acestea,nu de putine ori este zarit pe strazile din Romania, in special in varianta cu toate optiunile.

Sursa foto: Stokke.com

Scaun de masa

Scaun de masa

Unul dintre cele mai practice scaune de masa de pe piata locala depaseste usor 100 de lei, cu toate accesoriile incluse.

Pentru cei cu dare de mana exista si variante mai scumpe. Un exemplu este un scaun in valoare de aproximativ 1.440 de de lei, despre care producatorul spune ca poate fi folosit ca un sezlong confortabil, ca un balansoar relaxant si ca un scaun de masa ultra compact si multifunctional.

In prezent, produsul este si la discount, la pretul de aproximativ 1.370 de lei.

Sursa foto: pegperego.com.ro

Mobilier pentru camera copilului

Mobilier pentru camera copilului

Multi dintre parinti aleg sa achizitioneze pentru nou-nascut un patut pe care il iau cu ei in camera. Pretul acestora incepe de la circa 200 de lei pentru unul din material textil si 350 de lei pentru unul fabricat din lemn.

Sunt insa si parinti care isi doresc o camera separata a copilului si pe care o mobileaza in cele mai mici detalii, uneori chiar si cu cativa ani inainte de nasterea celui mic.

Iar romanii pentru care pretul nu conteaza au o gama larga de produse de lux cu care pot mobila camera celui mic. Un exemplu, se opreste in jurul valorii de 9.500 de lei si include patut, comoda si dulap, realizate, ce e drept, din lemn masiv.

Foto: tuttibambini.co.uk

Scaun de masina

Scaun de masina

Siguranta copiilor este extrem de importanta si cand acestia sunt in masini, tocmai de aceea si ultimele reglementari din domeniu. Alegerea scaunului de masina potrivit, care sa fie atat pe placul copilului, in sensul de a-l determina sa stea in el, cat si sigur, este una dificila, mai ales cand vine vorba de plaja de oferte de pe piata.

Pentru parintii cu dare de mana, alegerea este destul de simpla, avand in vedere ca un ban in plus aduce in general si calitatile cautate. Astfel, pe piata unul dintre cele mai scumpe scaune de masina costa aproximativ 2.500 de lei.

Wrap pentru purtarea bebelusilor

Wrap pentru purtarea bebelusilor

Purtarea bebelusilor la pieptul mamei, in special, inca din primele zile de viata in sisteme ergonomice, devine o practica din ce in ce mai populara in Romania, iar gama de produse puse la dispozitia parintilor este in crestere.

Pretul sistemelor ergonomice incep de la aproximativ 100 de lei, insa pot ajunge si la cateva mii de euro.

De exemplu, un wrap din bumbac si matase Artipoppe ajunge la 1.200 de euro (5.300 de lei), cam cat castiga 1,5 milioane de romani intr-o jumatate de an.

Sursa foto: Artipoppe

Colectie de scutece textile

Colectie de scutece textile

Parintii care vor sa isi tina copii departe de substantele toxice pe care le contin scutecele de unica folosinta aleg scutecele textile. Acestea pot fi spalate si folosite din prima zi de viata a copilului.

Piata scutecelor textile, desi nu foarte populara in Romania, pune la dispozitia clientilor a paleta mare de firme, modele si preturi. Astfel, un scutec lavabil poate fi achizitionat cu preturi incepand de la 20-30 de lei. Pentru un bebelus sunt necesare circa 20-25 de astfel de scutece, iar daca ne gandim ca pot fi folosite chiar si trei ani, pot reprezenta o adevarata investitie.

Parintii cu bugete ridicate pot achizitiona scutece mult mai scumpe, parte din editiile limitate ale unor companii, care incanta prin calitatea materialelor si design. Preturile acestora pot sa depaseasca 300 de lei bucata.

Astfel, o colectie de top cu 25 de bucati a 300 de lei pe bucata inseamna o investitie de 7.500 de lei, adica aproximativ 10 salarii minime in Romania.

Foto: copil in scutec textil, Shutterstock

Ursulet de casmir

Ursulet de casmir

O jucarie micuta de plus, reprezentand un ursulet bland, poate fi cadoul ideal pentru un copil de cativa ani si nici nu costa mai mult de cateva zeci de lei.

Insa daca acesta este produsul unei firme de renume, pretul poate urca considerabil. Asa este si in cazul ursuletului din casmir, produs de Ralph Lauren, al carui pret se ridica la 300 de dolari, iar pe site-urile din Romania pana la 2.000 de lei.

Sursa foto: www.ralphlauren.com

Saltea gonflabila

Saltea gonflabila

Iar cand copilul creste mai mare, trebuie sa aiba cu ce sa se joace. Cei care stau la curte si vor sa creeze un loc deosebit de joaca pot achizitiona o saltea gonflabila in care se pot distra mai multi copii.

Una dintre cele mai scumpe modele din acest segment se ridica la aproximativ 18.000 de lei.

Foto: saltea gonflabila, Shutterstock

Sursa foto: bebelus cu bani, Shutterstock