Cazinoul din Constanta, unul dintre simbolurile litoralului romanesc, a fost fotografiat de Romain Veillon, un artist francez pasionat de cladirile abandonate, care l-a prezentat atat pe site-ul personal, cat si pe platforma online de divertisment boredpanda.com.

In fotoreportajul publicat de Romain Veillon pe boredpanda.com se spune despre cazinoul din Constanta ca a fost la un moment dat "cea mai mareata cladire din Romania", scrie Mediafax.

"In timpul unei calatorii recente in Romania, am avut sansa sa fotografiez cazinoul abandonat din Constanta", explica Romain Veillon.

"Precum o santinela care sta cu mandrie langa Marea Neagra, cazinoul din Constanta contempla calm orizontul, rememorand timpurile sale glorioase", spune fotograful francez Romain Veillon, pe site-ul sau, romainveillon.com, pe care prezinta si o istorie a cazinoului din Constanta.

Fotograful francez vorbeste si despre perioada in care cazinoul atragea calatori instariti din toata Europa, care veneau la Constanta pentru o noapte de petrecere.

Romain Veillon mai afirma ca de cand se stie a fost fascinat de locurile abandonate. Acesta este motivul pentru care in ultimii trei ani a decis sa calatoreasca prin Europa pentru a gasi si "aduce la viata", prin fotografiile lui, astfel de cladiri si locuri din tari precum Bulgaria, Ungaria, Italia, Franta si Belgia.

"Pentru mine este ca si cum as calatori in timp", precizeaza Romain Veillon.

Materialul a strans 78.000 de vizualizari.

Cazinoul, aflat pe faleza, pe bulevardul Regina Elisabeta din Constanta, reprezinta una dintre cladirile emblema ale orasului.

Constructia acestuia a inceput in jurul anului 1904, planurile initiale fiind intocmite de arhitectul Petre Antonescu, care a proiectat o cladire al carei stil arhitectonic se inspira din traditiile artei romanesti. Dupa terminarea fundatiilor, planurile au fost schimbate, iar Primaria a incredintat modificarea acestora unui arhitect elvetian, Daniel Renard. Obiectivul, construit in stil Art Nouveau, a fost terminat in 1910, fiind inaugurat in 1911.

Dupa Revolutia din 1989, cazinoul a continuat sa functioneze ca restaurant, in incinta sa fiind organizate nunti, botezuri, banchete scolare, dar a fost folosit si pentru organizarea de diverse evenimente culturale.

Cazinoul a trecut in administrarea Primariei Constanta in anul 2000, dupa un proces care durase cativa ani, el apartinand pana atunci societatii Litoral SA. Dupa trecerea cladirii la municipalitate, cazinoul a gazduit o perioada sedintele Consiliului Local, dupa care a fost concesionat.

Cazinoul din Constanta se afla de mai multi ani in paragina, dupa ce autoritatile locale si centrale nu au gasit solutii pentru reabilitarea acestuia.

In luna aprilie, viceprimarul Constantei, Decebal Fagadau, a declarat ca lucrarile pentru reabilitarea cazinoului din Constanta ar putea incepe in toamna acestui an si ar urma sa dureze aproximativ doi ani si jumatate, suma necesara pentru realizarea acestora depasind noua milioane de euro.

Cazinoul din Constanta este un monument de interes national, potrivit Listei Monumentelor Istorice din Romania.

Sursa foto: Cazinou Constanta, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri