Nu oricine ar trebui sa-si lanseze propria afacere cata vreme motivele care stau la baza acestei decizii sunt gresite.

Inainte de a infiinta o companie, gandeste-te bine la ce anume te motiveaza sa faci acest pas. Daca iti sunt cunoscute urmatoarele motive inseamna ca probabil ar trebui sa iti pui mai multe intrebari privind deciziile pe care le iei in calitate de antreprenor.

1. Incerci sa fugi de jobul tau

Poate crezi ca te-ai putea descurca mult mai bine decat seful tau in cazul in care te-ai afla la conducerea propriei companii. Doar pentru ca nu esti multumit de ca jobul pe care il ai in prezent nu inseamna ca singura solutie este sa devii antreprenor. Acesta nu este decat un mod de a fugi de problemele cu care te confrunti la munca.

Analizeaza situatia cu mai multa atentie: ce asteptari ai de la jobul mult visat? Schimbarea pe care simti ca trebuie sa o faci in viata ta profesionala poate presupune de fapt cautarea unui alt loc de munca.

2. Iti doresti sa detii controlul

Recunoaste: adori sa controlezi fiecare aspect al vietii tale profesionale si consideri ca daca ai fi propriul tau sef totul ar decurge exact cum ai vrea tu. Aceasta impresie poate fi doar o iluzie intrucat in momentul in care detii o companie trebuie sa te raportezi la nevoile clientilor tai conform Forbes.com. Cu alte cuvinte, nu poti controla impactul pe care produsele sau serviciile firmei tale il au asupra clientilor.

3. Vrei sa faci foarte multi bani

Cine nu isi doreste sa aiba o situatie financiara de invidiat? Insa daca acesta este principalul motiv pentru care te-ai hotarat sa lansezi o afacere, cel mai probabil vei renunta la planurile tale in momentul in care compania nu se va bucura de succesul dorit. Asteptarile tale mult prea ridicate cu privire la profitul obtinut te vor impiedica sa iti stabilesti obiective pe termen lung.

4. Vrei sa fii in centrul atentiei

Te incanta gandul ca ai putea fi unul dintre urmatorii antreprenori de succes si, pe buna dreptate, de ce nu te-ar incanta? Poate uiti ca pentru a te bucura de o asemenea popularitate trebuie sa investesti mult efort si timp in afacerea ta. Si chiar daca vei ajunge un antreprenor renumit, momentul tau de glorie nu va dura atat de mult intrucat mass-media nu iti va acorda atentie pentru prea mult timp.

5. Crezi ca astfel ai mai mult timp liber

Este destul de greu sa gasesti un echilibru intre viata personala si cea profesionala. Sa nu crezi ca daca vei pune bazele unei companii vei sta mai mult cu familia; de cele mai multe ori lansarea unei afaceri iti va lua mai mult din timp decat un job obisnuit.

Cand ai propria companie intervin mereu probleme care nu pot fi rezolvate decat facand anumite sacrificii. Pe masura ce responsabilitatile cresc, va trebui sa faci mai multe compromisuri.

6. Pasiunea ta este mult prea mare

Nu este de ajuns sa fii pasionat de un anumit domeniu; pasiunea ta doar te motiveaza sa parcurgi pasii necesari pentru a deveni un antreprenor de succes. Pe langa pasiune trebuie sa dispui si de determinarea de a acumula cat mai multe informatii cu privire la modul eficient in care poti infiinta o companie. Numai dupa ce te-ai documentat bine esti pregatit sa actionezi. Fara un traseu bine conturat, compania ta va risca sa se scufunde.

7. Simti nevoia de a demonstra cuiva ca poti mai mult

Potrivit Businessnewsdaily.com, o insulta poate fi unul dintre factorii care te incurajeaza sa actionezi. Cu toate acestea, decizia de a deveni antreprenor trebuie sa se bazeze pe pasiune, abilitati si determinare si nu pe dorinta de a le demonstra celorlalti ca se insala in privinta ta.

8. Vrei sa te axezi pe un singur lucru

Nu este o idee buna sa lansezi o afacere daca vrei sa te ocupi doar de un numar limitat de sarcini. Atunci cand infiintezi o companie trebuie sa te implici si in activitati in care nu te-ai specializat. De exemplu, vei fi nevoit sa te ocupi de partea de contabilitate sau de marketing chiar daca firma ta se ocupa cu furnizarea de servicii de web design.

Sursa foto: Om de afaceri, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri