Biletele pentru concertul pe care artistul britanic Morrissey il va sustine pe 14 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti, costa intre 120 de lei si 260 de lei si au fost puse in vanzare astazi, informeaza organizatorii, Events.

Concertul pe care Morrissey il sustine la Bucuresti face parte din turneul european pe care il va incepe in Marea Britanie, in luna septembrie. Pretul biletelor pentru evenimentul din Capitala variaza in functie de distanta fata de scena, respectiv 120 de lei, 145 de lei, 190 de lei, 220 de lei si 260 de lei. Biletele pot fi cumparate online, de pe site-ul eventim.ro, si prin reteaua de magazine afiliate acestuia, scrie Mediafax.

Steven Patrick Morrissey s-a nascut in Davyhulme, Manchester, Marea Britanie. La doar 20 de ani i se publica biografia lui James Dean, "James Dean nu este mort", influente sale literare variind de la Oscar Wilde la Johann Wolfgang Goethe, dar se declara de asemenea un fan inrait al muzicii pop si al cinematografiei. David Bowie, Ray Davies si Marc Bolan se numara printre idolii sai muzicali.

In 1982, incepe sa colaboreze cu chitaristul si compozitorul local Johnny Marr, astfel ia nastere probabil cel mai redubatibil duo componistic al anilor '80. Versurile spirituale si morbid-sentimentale ale lui Morrissey se potrivesc perfect cu bizarele progresii de acorduri ale lui Marr. Celor doi li se alatura curand colegii de scoala ai lui Marr, Andy Rourke (bas) si Mike Joyce (tobe) si canta sub numele The Smiths.

Grupul a lansat sase albume de studio si mai multe single-uri de succes, intre anii 1983 - 1987. Trupa a facut valuri atat in Anglia, cat si in Statele Unite, fara a ajunge aici in mainstream, dar frecvent difuzata de posturile de radio pentru tineret, in primul rand datorita temelor inteligente, de multe ori controversate ale textelor lui Morrissey. Membrii trupei The Smiths s-au despartit in 1987, din cauza unui conflict dintre Morrissey si Marr.

Anul urmator, Morrissey s-a lansat solo, cu albumul "Viva", bine primit de fani si de critici depotriva, care urca pana pe locul 48 in topurile americane. Parcursul sau pe cont propriu inregistreaza chiar o notorietate mult mai mare in Statele Unite decat avusese vreodata trupa The Smiths.

Cel mai mare triumf este "Your Arsenal" (1992), nominalizat la Grammy pentru cel mai bun album alternativ. Morrissey s-a declarat intotdeauna fascinat de scena glam-rock a anilor '70 si albumul acesta o dovedeste din plin - discul este produs de fostul chitarist al lui David Bowie Mick Ronson. Odata cu el incepe si cel mai de durata parteneriat profesional al sau, cu chitaristii Alain Whyte si Boz Boorer.

Urmeaza doua albume cu mai putin succes comercial, "Southpaw Grammar" (1995) si "Maladjusted" (1997). Tot in 1997, Mike Joyce, fostul baterist The Smiths, ii actioneaza in justitie pe Morrissey si Marr si obtine redevente pentru compozitie. Turneul "Oye Esteban" (1999 - 2000) prinde foarte bine in America Latina, iar Morrissey revine in 2004 cu discul "You Are the Quarry", de pe care stralucesc single-urile "The World Is Full of Crashing Bores" si "How Can Anybody Possibly Know How I Feel?".

Jesse Tobias, fostul chitarist al formatiei Red Hot Chili Peppers, i se alatura pentru cateva luni, colaborand la "Ringleader of the Tormentors" (2006), produs de un alt fost asociat al lui Bowie, Tony Visconti, iar la scurt timp de aniversarea de 50 de ani a lui Morrissey vede lumina zilei si "Years of Refusal" (2009).

Sursa foto: Facebook Morrissey Official

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri