Sarkany Arpad (55 ani), Adrian Apostu (41 ani) si Gabriel Rozorea (42 ani), ingineri silvici de profesie, au deschis un cinematograf 9D in Dino Parc, parcul cu dinozauri pe care il detin in Rasnov.

Antreprenorii au investit 30.000 de euro in cinematograful 9D, unul dintre putinele astfel de cinematografe in Romania. 9D este o experienta multisenzoriala, in care spectatorii simt ca trec prin ecran si devin personajele principalele ale actiunii. In plus, un cinema 9D implica miscari hidraulice ale scaunelor, apa, vant, fulgi de zapada, fum si pistoalele interactive, elementele speciale care redau senzatia unui parc de distractii. Tot la Dino Parc Rasnov a fost deschis si un cinematograf 2D, dupa o investitie de 10.000 euro.

Photo credit: Relu Calota

Cinematograful 9D are o capacitate de 12 locuri si va functiona zilnic in intervalul orar de vizitare a parcului, 10:00-18:00, cu exceptia zilelor de marti, vineri si sambata, cand parcul va fi deschis pana la ora 20:00, pentru cele doua tururi ghidate de noapte care incep de la 19:30 si 20:00. Pretul biletului pentru cinematograful 9D este de 10 lei, iar accesul la cinematograful 2D este inclus in pretul biletului de intrare. Ambele cinematografe vor rula filme si documentare tematice, cu si despre dinozauri, dar si alte productii de aventura, comedie sau horror. Odata cu inaugurarea cinematografului 9D, fondatorii au organizat si un tur noctur in parcul cu dinozauri, ceea ce a implicat o cheltuiala de 100.000 euro.

Citeste si:
Dino Parc Rasnov, cifra de afaceri in crestere
Dino Parc Rasnov, primul parc...

Cinematograful a fost achizitionat din China. In acest moment, accesul la cinema 9D este permis doar celor care platesc si biletul pentru vizitarea parcului. Pe viitor, vor sa introduca si o taxa noua pentru acei vizitatori care nu doresc sa faca turul outdoor, ci doar sa aiba acces la exponatele din interior, la jocurile interactive si la cinema.

Urmeaza in Dino Parc: dinozauri care sa reproduca scene de lupta

Sursa foto: Wall-Street.ro

Investitorii vor sa extinda parcul cu aproximativ 2 ha, sa aduca noi dinozauri care sa reproduca scene de lupta si sa mai construiasca doua trasee de aventura. De asemenea, au in plan sa construiasca o grota de mamut.

In cele 3 luni de la deschidere, Dino Parc Rasnov a atras peste 180.000 de vizitatori. Parcul dispune, pe langa traseul cu 46 de dinozauri, de trasee de aventura si locuri de joaca pentru copii, casute in arbori in care se desfasoara ateliere de pictura si desen si doua locuri in care se pot servi mancare si bauturi. De asemenea, in parc se pot organiza petreceri aniversare.

Citeste si:
Dino Parc a atras aproape 20.000 de vizitatori in doua saptamani
Dino Parc a atras aproape...

Sursa foto: Wall-Street.ro

Dino Parc Rasnov a fost deschis in iunie 2015, dupa o investitie totala de 5 milioane de euro, din care 3,5 mil. euro din fonduri europene. Parcul are 45 de dinozauri in marime naturala, atestati stiintific, pe o suprafata totala de 1,4 hectare. Dinozaurii au fost construiti in Romania, cu sprijin tehnic si stiintific din partea unei echipe care conduce un parc similar in Germania. In parc se mai afla casute in arbori, un cinematograf si tiroliene, care completeaza traseul printre dinozauri.

Citeste si:
Concurenții unei emisiuni Big Brother au aflat abia marți de criza...
Concurenții unei emisiuni Big...

Sursa foto: Wall-Street.ro

Dino Parc Rasnov este situat pe Strada Cetatii, in apropiere de Cetatea Rasnov. Parcul este deschis vizitatorilor in fiecare zi, in intervalul 09.30 - 20.00. Pretul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult si de 22 de lei pentru copii. Pentru copiii cu varsta sub 3 ani, intrarea este gratuita.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Sursa foto: Relu Calota Photography

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Coronavirus: EURO 2020 se AMÂNĂ și se va desfăşura în vara lui 2021
Setari Cookie-uri