De Halloween, Romania devine un punct rosu pe harta turistica a lumii si asta datorita mitului lui Dracula. Ei, nu va ganditi acum ca Dracula se pune pe treaba. Dar adevarul este ca Dracula a devenit un magnetic puternic pentru turistii din alte tari. Sa descoperim, deci, spiritul celui mai cunoscut vampir din lume.

Click pe imagine pentru extindere!

Imagine realizata de Oana Grigore/InternetCorp

Iata Drumul lui Dracula pe care il descopera turistii straini cand viziteaza Romania si pe care poti sa-l descoperi si tu:

Citeste si:
Francezii, impresionati de Romania: turismul, in plin avant
Francezii, despre Romania:...

Oficial, Drumul lui Dracula incepe in Bucuresti, unde turistii fac un tur al Centrului Vechi si descopera primul loc care are legatura cu cel mai cunoscut vampir: Curtea Veche, prima curte domneasca din Bucuresti, unde Vlad Tepes a consolidat o cetate ridicata aici.

Dar sa pornim pe Drumul lui Dracula, caci avem ceva de mers pana in locul unde scriitorul Bram Stoker a ales asezarea pentru Castelul lui Dracula. Drumul are o lungime total de 1.110 km si poate fi parcurs in 17 ore.

1. Cetatea Poenari

Prima oprire este in judetul Arges, la Cetatea Poenari, resedinta secundara a lui Vlad Tepes. Domenitorul a construit cetatea pentru a se apara de otomani. Astazi este un punct de atractie puternic pentru turistii straini, mai ales daca vorbim de turul lui Dracula. De aici puteti admira privelistile de pe valea Argesului. Calatoria voastra pe urmele lui Dracula poate face o mica oprire in Sibiu. Pana acum am parcurs 180 km (Bucuresti-Cetatea Poenari), drum care dureaza 2 h si 30 minute.

Citeste si:
Reduceri de Halloween: gadgeturi ieftine, pentru orice buzunar
Reduceri de Halloween: marii...

2. Castelul Huniazilor

Scos parca din carti de povesti, Castelul Huniazilor sau al Corvinilor din Hunedoara, despre care legenda spune ca Dracula a fost inchis in temnitele de aici. Castelul Huniazilor a fost inclus intr-un top al celor mai bantuite castele din Europa, iar in 2014 a devenit decor pentru un film istoric despre Vlad Tepes realizat de o casa de productie americana. Pana acum am parcurs 470 km, din care 290 km Cetatea Poenari-Hunedoara (4 ore) si ne apropiem de adevaratul taram al lui Dracula. Insa, cum drumul este destul de lung si obositor, puteti ramane peste noapte in Hunedoara.

3. Acasa la Dracula, in Pasul Tihuta

Ei, suntem deja in adevarul taram al Contelui Dracula. Pasul Tihuta din judetul Bistrita Nasaud este un loc esential in romanul lui Bram Stoker. La cativa kilometri de orasul Bistrita intrati pe Valea Bargaului si inaintati vreo 45 km. Aici, in Piatra Fantanele, descoperiti Castelul lui Dracula, un hotel ridicat in anii '80, unde Stoker si-a imaginat in cartea sa ca a trait Dracula. Iar de Halloween aici se "incing" adevarate petreceri de speriat, cu vrajitoare si turisti costumati cat mai infiorator.

Citeste si:
NBC ar putea lansa un serial cu Dracula
NBC ar putea lansa un serial...

Pana acum am parcurs 778 km, din care 308 km intre Hunedoara si Piatra Fantanele, un drum de aproximativ 5 ore. Dar sa continuam Drumul lui Dracula si sa ne oprim...

4. ...acasa la Vlad Dracul

Casa se afla in Sighisoara, la doi pasi de Turnul cu Ceas, vizavi de Casa Venetiana. Aici a fost nascut Vlad Dracul, tatal lui Vlad Tepes. Nu se stie daca si Vlad Tepes a trait aici, insa locul este parte din "turismul draculist". Dar sa gustam in continuare Drumul lui Dracula, la masa in restaurantul Casa lui Vlad Dracul. Pana acum am parcurs 969 km (191 km Piatra Fantanele-Sighisoara, drum de 3 h si 20 minute).

5. Cel mai cunoscut loc al lui Dracula

Bran. Castelul Bran. Mai mult de atat nu este de zis. Este cunoscut in intreaga lume drept casa vampirului Dracula, laudat peste tot in presa straina. Pe scurt, Castelul Bran este cel mai puternic magnet pentru turisti straini cand vine vorba de Dracula. Pana acum am parcurs 1.110 km (141 km Sighisoara-Bran, drum de 2 h si 10 minute).

Acum ca am parcurs Drumul lui Dracula, sa ne intoarcem de unde am plecat, in Bucuresti, si sa-l cinstim cu o masa intr-un local tematic, restaurantul Count Dracula.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Setari Cookie-uri