Romanii isi cumpara tot mai mult city break pentru a merge la concerte. De obicei, vorbim de tineri activi, intre 20 si 35 ani, cu loc de munca stabil si venituri medii spre mari sau antreprenori.

"Cererea pentru astfel de vacante este in crestere de la an la an cu aproximativ 15% si se manifesta in special toamna. Din totalul city-break-urilor vandute, aproximativ 20% dintre pachete contin si bilete la diverse evenimente", spune Cristina Basarab, brand manager Eximtur. Potrivit ei, romanii care calatoresc in special pentru a merge la concerte sunt tineri activi, cu varste intre 20 si 35 ani, cu loc de munca stabil si venituri peste medie sau antreprenori.

Vacantele pentru concerte sunt, de regula, vacante tailor-made, potrivit Mariei Goicea, director de marketing la Cocktail Holidays. "Cei mai multi turisti isi doresc sa combine distractia cu partea culturala si viziteaza muzee, cetati, alte obiective turistice din orasul in care are loc concertul. Ne ocupam de transferuri, ii ajutam sa inchirieze masina, le dam ponturi despre ce pot vizita, informatii despre atractiile turistice, restaurante", explica Goicea.

Preturile variaza de la 199 euro/pers pana la inclusiv 600 de euro/persoana pentru 3 sau 4 nopti de cazare, in functie de plasarea si numarul de stele al hotelului, si includ cazarea si transportul. In unele cazuri, pretul biletului la concert este inclus in pretul total al city break-ului, cum este in cazul agentiei Eximtur. Agentia vinde, spre exemplu, o mini-vacanta pentru concertul Scorpions din Roma de la 217 euro/persoana, cost care include transportul cu avionul cu o companie low-cost (fara taxa pe bagaj de cala), cazare 2 nopti la hotel de 4 stele si biletul la concert cu loc in tribuna.

Cele mai mari concerte din aceasta toamna sunt Scorpions pe 9 noiembrie la Roma, Marilyn Manson pe 19 noiembrie la Londra si Madonna, pe 2 decembrie la Londra.

Sursa foto: Concert/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri