Reprezentantii hotelului The Stanley din Colorado, care l-a inspirat pe Stephen King sa scrie romanul "Stralucirea/ The Shining" (1977), au anuntat ca doresc infiintarea unui muzeu al groazei si construirea unui centru cinematografic, informeaza bbc.com.

Printre cei care sustin acest proiect, ce necesita fonduri anuale de aproximativ 11,5 milioane de dolari, se numara actorii Simon Pegg si Elijah Wood.
Wood, starul din filmele francizei "Stapanul inelelor/ Lord of The Rings", spune ca "nu exista un loc mai bun pentru un camin care sa onoreze... groaza". Hotelul, care in romanul lui King poarta numele de Overlook, a fost inlocuit de regizorul Stanley Kubrick, in 1980, cand a realizat ecranizarea romanului, cu Timberline Lodge din statul Oregon, potrivit Mediafax.

Construirea muzeului, cu o suprafata de peste 900 de metri patrati, si a centrului cinematografic, cu o sala de 500 de locuri, ar costa 24 de milioane de dolari. "Centrul este sansa mea de a ma revansa fata de milioanele de fani ai genului horror care au sustinut hotelul timp de multi ani", a spus proprietarul John Cullen. Printre alti membri fondatori ai centrului se afla si George A. Romero, cunoscut pentru "Noaptea mortilor vii/ Night of the Living Dead" (1968) si alte filme devenite clasice ale genului horror.

Thrillerul "Stralucirea" ii are in distributie pe Danny Lloyd, Jack Nicholson si Shelley Duvall si a fost premiat de Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films din SUA pentru cel mai bun film. Stephen King, un maestru al genului horror, a scris peste 40 de carti si 200 de povestiri. El a castigat premiul World Fantasy, premiul Bram Stoker si premiul O. Henry. In 2003, Stephen King a primit medalia Fundatiei Nationale de Carte, pentru contributia sa remarcabila la literatura americana. Numeroase povesti scrise de King, precum "The Shining" si "Carrie", au stat la baza producerii unor pelicule hollywoodiene de succes. Cartile sale s-au vandut in peste 350 de milioane de copii in lumea intreaga.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri