Conducerea Teatrului Nottara a decis suplimentarea masurilor de siguranta, pe langa cele aflate deja in vigoare, astfel ca, incepand din aceasta saptamana, fumatul este interzis in institutia teatrala, inclusiv in spectacole.

In situatiile in care scenariul nu poate fi adaptat, tigarile vor fi inlocuite cu unele electronice sau confectionate din materiale incombustibile. De asemenea, se va renunta si la lumanari si alte surse de foc deschis, apelandu-se tot la variante electrice.

Reprezentantii institutiei teatrale mentioneaza, de asemenea, ca Teatrul Nottara dispune de toate avizele necesare functionarii, inclusiv avizul I.S.U. privind apararea impotriva incendiillor, planul de interventie in caz de incendiu fiind intocmit si avizat de I.S.U "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti.

Aceste precizari vin ca urmare a incendiului din clubul Colectiv, in care 53 de persoane si-au pierdut viata, autoritatile descoperind apoi mai multe nereguli in administrarea cladirii respective.

O alta precizare importanta este faptul ca imobilul beneficiaza de un numar total de patru iesiri, una (cea principala) pe Bulevardul Magheru si trei pe Strada Jules Michelet, iar salile au mai multe usi largi, care se deschid spre exterior. Capacitatea salilor este de 400 de locuri.

Citeste si:
National si Tandarica au vandut cele mai multe bilete in 2016
Teatrul National si Teatrul...

In plus, pentru interventii in situatii de urgenta, la Teatrul Nottara sunt asigurate doua posturi permanente de pompier servant (24 ore/24 ore) si un post cadru tehnic de specialitate. De asemenea, Teatrul Nottara este dotat cu detectoare de fum si 65 de extinctoare.

Printre masurile pe care Teatrul le-a luat si pana acum se numara respectarea numarului maxim de spectatori admis pentru fiecare sala, existenta planurilor de evacuare pe fiecare etaj, marcarea prin semne luminoase a iesirilor, mentinerea libera a tuturor culoarelor de trecere, pentru a nu se bloca accesul in cazul necesitatii de evacuare rapida, revizia tehnica lunara a echipamentelor ce deservesc salile de spectacole.

In ceea ce priveste incadrarea cladirii in care este situata institutia teatrala la categoria I de risc seismic, managerul Teatrul Nottara, Marinela Tepus, a solicitat in repetate randuri efectuarea unei noi expertize a cladirii, pentru a clarifica definitiv care este starea imobilului, dar aceasta nu s-a efectuat pana in prezent.

Teatrul Nottara, situat pe Bulevardul Gheorghe Magheru din Bucuresti, a fost infiintat in 1947, avand denumirea Teatrul Armatei. Numele marelui actor roman Constantin Nottara (1859-1935) l-a primit mai tarziu. In fruntea teatrului se afla atunci actorul George Vraca, nume de prestigiu al scenei romanesti.

Citeste si:
Tigarile electronice sunt mai daunatoare decat am fi crezut
Tigarile electronice sunt mai...

In prezent, Teatrul Nottara este condus de Marinela Tepus.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
(P) 7 aspecte de care sa tii cont atunci cand cumperi mobila pentru dormitor
Setari Cookie-uri