La 3 ore de Bucuresti, intr-un loc linistit, parca neatins de agitatia trecerii timpului, intrati in Tinutul Conacelor, in judetul Covasna. Aici, povestile cu printi si printese sunt o realitate istorica, pe care acum o puteti retrai in varianta moderna, in vacanta la diferite conace si castele, printre care si cel in care poposeste Printul Charles cand vine in Romania (foto principala).

Tinutul Conacelor este denumirea turistica pentru judetul Covasna, dar nu intamplator. Aici se afla aproximativ 200 de castele si conace. Dintre acestea 10 pot fi vizitate, iar in unele dintre ele chiar va puteti caza. Iata care sunt acestea:

  • Castelul Szentkereszty: se afla in comuna Arcus, la 12 minute de orasul Sf. Gheorghe. Castelul Szentkereszty se poate vizita doar de afara, cu plimbare in parcul dendrologic. Acesta a fost restituit proprietarilor in primavara anului 2015, iar inainte functiona ca centru cultural.
  • Castelul Mikes-Szentkereszty: se afla in comuna Zagon, la 35 de minute de orasul Sf. Gheorghe. Castelul gazduieste centrul de cultura al comunei.
  • Castelul Daniel: se afla in comuna Varghis, la o ora de orasul Sf. Gheorghe. Castelul apartine autoritatilor din Esztergom, Ungaria
  • Castelul Mikes: se afla in comuna Zabala, la 40 de minute de orasul Sf. Gheorghe. Se poate vizita parcul, dar castelul functioneaza ca unitate de cazare
  • Conacul Benke: se afla in comuna Moacsa, la 17 minute de orasul Sf. Gheorghe. Conacul functioneaza ca unitate de cazare, restaurant, agrement
  • Conacul Damokos-Gyula: se afla in comuna Cernat, la 30 de minute de orasul Sf. gheorghe. Conacul gazduieste Muzeul Haszmann Pál
  • Castelul Daniel: se afla in satul Talisoara, la o ora de orasul Sf. Gheorghe. Castelul functioneaza ca unitate de cazare si gazduieste diferite evenimente culturale
  • Conacul Kalnoky: se afla in satul Miclosoara, la 47 de minute de orasul Sf. Gheorghe. Se afla sub renovare, dar functioneaza ca unitate de cazare

Acesta din urma, Conacul Kalnoky, este cel in care poposeste Printul Charles al Marii Britanii atunci cand vine in Romania. Conacul apartine contelui Kálnoky, custodele domeniilor Printului Charles. Astfel, daca doriti sa va cazati in castelul in care Printul de Wales vine o data pe an, trebuie sa stiti ca o noapte de cazare in cele 10 camere costa 39 euro de persoana, cu mic dejun inclus si 149 euro de persoana in regim all inclusive. Pranzul costa 15 euro de persoana, iar cina 18 euro. Pretul cazarii scade daca decideti sa rezervati pentru o saptamana, ceea ce inseamna un total de 800 euro de persoana in regim all inclusive.

Sursa foto: Camera in conacul Kalnoky/Wall-Street.ro

Citeste si:
Tinutul care pariaza ca romanii se satura de Valea Prahovei
Secuii din Covasna pariaza ca...

"Printul vine aici in fiecare an. O noapte sta la Miclosoara si apoi merge la Valea Zalanului, unde sta mai mult. Vine cu oamenii lui, cu mancarea lui, dar mananca si aici si gusta din palinca si vinuri. Vine si doctorul, si botanistul. Vine cu cel putin 15 oameni dupa el", ne-a povestit Sidonia Covaci, una dintre persoanele din administrarea conacului.

La conacul Kalnoky ajung si turisti straini, iar cel mai multi vin din Marea Britanie. Aici se cazeaza, insa, si turisti din SUA, Germania si Olanda, dar si din Malaezia si Australia. Anul acesta au fost rezervate in jur de 1.000 de nopti, din care 60% de catre straini, mare parte prin Booking, dar si prin agentii de turism.

Sursa foto: Camera de zi in conacul Kalnoky/Wall-Street.ro

Citeste si:
Printul Charles promoveaza valorile romanesti: ce proiecte are
Printul Charles a deschis, in...

"Cei care vin din diferite tari stau mai mult, o saptamana sau 10 zile, dar cei care vin din tara vin numai pentru cateva zile, mai ales pentru weekend. Un pachet costa 1.000-1.200 euro si include cazare, transport local, mancare, pentru o saptamana. Turistii stau in diferite sate, iar traseul incepe la Gura Crisului, unde familia (n.r.: contelui Kalnoky) are o herghelie", ne-a spus Sidonia Covaci.

Daca ajungeti in Tinutul Conacelor, puteti vizita, pe langa cele 10 conace si castele amintite mai sus, o distilerie in Sf Gheorghe unde se face palinca premiata international, familia Süt din satul Varghis, o familie de mestesugari care fac mobila si o picteaza manual, dogarii Szke Tibor si Barna din satul Harale si atelierul fierarului din Talisoara, care produce manual porti si alte elemente din fier. Zona din Covasna este, de asemenea, renumita pentru tratament balnear, mai ales ca aici se afla izvoare de apa minerala.

Sursa foto: Marinela Oprea/Wall-Street.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Concurenții unei emisiuni Big Brother au aflat abia marți de criza coronavirus
Setari Cookie-uri