La 3 ore de Bucuresti, intr-un loc linistit, parca neatins de agitatia trecerii timpului, intrati in Tinutul Conacelor, in judetul Covasna. Aici, povestile cu printi si printese sunt o realitate istorica, pe care acum o puteti retrai in varianta moderna, in vacanta la diferite conace si castele, printre care si cel in care poposeste Printul Charles cand vine in Romania (foto principala).

Tinutul Conacelor este denumirea turistica pentru judetul Covasna, dar nu intamplator. Aici se afla aproximativ 200 de castele si conace. Dintre acestea 10 pot fi vizitate, iar in unele dintre ele chiar va puteti caza. Iata care sunt acestea:

  • Castelul Szentkereszty: se afla in comuna Arcus, la 12 minute de orasul Sf. Gheorghe. Castelul Szentkereszty se poate vizita doar de afara, cu plimbare in parcul dendrologic. Acesta a fost restituit proprietarilor in primavara anului 2015, iar inainte functiona ca centru cultural.
  • Castelul Mikes-Szentkereszty: se afla in comuna Zagon, la 35 de minute de orasul Sf. Gheorghe. Castelul gazduieste centrul de cultura al comunei.
  • Castelul Daniel: se afla in comuna Varghis, la o ora de orasul Sf. Gheorghe. Castelul apartine autoritatilor din Esztergom, Ungaria
  • Castelul Mikes: se afla in comuna Zabala, la 40 de minute de orasul Sf. Gheorghe. Se poate vizita parcul, dar castelul functioneaza ca unitate de cazare
  • Conacul Benke: se afla in comuna Moacsa, la 17 minute de orasul Sf. Gheorghe. Conacul functioneaza ca unitate de cazare, restaurant, agrement
  • Conacul Damokos-Gyula: se afla in comuna Cernat, la 30 de minute de orasul Sf. gheorghe. Conacul gazduieste Muzeul Haszmann Pál
  • Castelul Daniel: se afla in satul Talisoara, la o ora de orasul Sf. Gheorghe. Castelul functioneaza ca unitate de cazare si gazduieste diferite evenimente culturale
  • Conacul Kalnoky: se afla in satul Miclosoara, la 47 de minute de orasul Sf. Gheorghe. Se afla sub renovare, dar functioneaza ca unitate de cazare

Acesta din urma, Conacul Kalnoky, este cel in care poposeste Printul Charles al Marii Britanii atunci cand vine in Romania. Conacul apartine contelui Kálnoky, custodele domeniilor Printului Charles. Astfel, daca doriti sa va cazati in castelul in care Printul de Wales vine o data pe an, trebuie sa stiti ca o noapte de cazare in cele 10 camere costa 39 euro de persoana, cu mic dejun inclus si 149 euro de persoana in regim all inclusive. Pranzul costa 15 euro de persoana, iar cina 18 euro. Pretul cazarii scade daca decideti sa rezervati pentru o saptamana, ceea ce inseamna un total de 800 euro de persoana in regim all inclusive.

Sursa foto: Camera in conacul Kalnoky/Wall-Street.ro

"Printul vine aici in fiecare an. O noapte sta la Miclosoara si apoi merge la Valea Zalanului, unde sta mai mult. Vine cu oamenii lui, cu mancarea lui, dar mananca si aici si gusta din palinca si vinuri. Vine si doctorul, si botanistul. Vine cu cel putin 15 oameni dupa el", ne-a povestit Sidonia Covaci, una dintre persoanele din administrarea conacului.

La conacul Kalnoky ajung si turisti straini, iar cel mai multi vin din Marea Britanie. Aici se cazeaza, insa, si turisti din SUA, Germania si Olanda, dar si din Malaezia si Australia. Anul acesta au fost rezervate in jur de 1.000 de nopti, din care 60% de catre straini, mare parte prin Booking, dar si prin agentii de turism.

Sursa foto: Camera de zi in conacul Kalnoky/Wall-Street.ro

"Cei care vin din diferite tari stau mai mult, o saptamana sau 10 zile, dar cei care vin din tara vin numai pentru cateva zile, mai ales pentru weekend. Un pachet costa 1.000-1.200 euro si include cazare, transport local, mancare, pentru o saptamana. Turistii stau in diferite sate, iar traseul incepe la Gura Crisului, unde familia (n.r.: contelui Kalnoky) are o herghelie", ne-a spus Sidonia Covaci.

Daca ajungeti in Tinutul Conacelor, puteti vizita, pe langa cele 10 conace si castele amintite mai sus, o distilerie in Sf Gheorghe unde se face palinca premiata international, familia Süt din satul Varghis, o familie de mestesugari care fac mobila si o picteaza manual, dogarii Szke Tibor si Barna din satul Harale si atelierul fierarului din Talisoara, care produce manual porti si alte elemente din fier. Zona din Covasna este, de asemenea, renumita pentru tratament balnear, mai ales ca aici se afla izvoare de apa minerala.

Sursa foto: Marinela Oprea/Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri