Iarna si-a intrat in drepturi din punct de vedere calendaristic, insa zapada continua sa se lase asteptata. Cu toate acestea, stim, din statistici, ca ninsorile nu vor intarzia sa apara, iar Romania este maturata, in fiecare iarna, de cateva viscole care izoleaza satele si produc pagube de milioane de lei.

Nu doar vremea pare sa le dea romanilor de furca in fiecare iarna, ci si facturile care par sa fie din ce in ce mai costisitoare; cheltuielile de intretinere si incalzire pot chiar sa se tripleze in sezonul rece.

Iata cateva lucruri pe care oamenii inteligenti si intreprinzatori le fac pentru a plati facturi mai mici decat de obicei in sezonul rece:

1. Renunta la becurile clasice si cumpara becuri economice

Becurile traditionale cu incandescenta sunt achizitionate din ce in ce mai rar. Motivul este simplu: tehnologia le ofera oamenilor posibilitatea de a cumpara becuri economice, care au cateva avantaje deloc neglijabile. Spre exemplu, un bec economic consuma cu 25%-80% mai putin curent electric pentru a functiona si au o durata de viata cu pana la 25 de ori mai mare, conform energy.gov. Mai mult decat atat, pe piata din Romania se gasesc zeci de modele de becuri cu LED, de becuri economice si de becuri cu halogen, la preturi foarte accesibile, dupa cum vedem pe philips.ro, care pot contribui masiv la eficienta energetica a locuintei tale.

2. Termoizoleaza casa in interior

Acum este mult prea tarziu pentru termoizolarea exterioara a locuintei. Daca locuiesti, insa, intr-un bloc reabilitat termic, ai scapat de aceasta grija. Insa termoizolarea interioara a casei este la fel de importanta si poate fi aplicata pe toate tipurile de pereti, conform cse.org.uk. La interior este recomandat sa aplici vata minerala, pe care sa o plasezi intre pereti si placile de rigips. O casa termoizolata este mai calduroasa cu pana la 5 grade Celsius si te fereste, in acelasi timp, si de umezeala.

3. Renunta la aparatele electrocasnice vechi

La sfarsitul anului 2010 a intrat in vigoare Directiva europeana 2010/30/EU, prin care producatorii de electrocasnice au fost obligati sa introduca o noua clasa energetica: A+++. Aceasta politica europeana a avut un mare succes, iar producatorii s-au intrecut in a lansa pe piata produse din ce in ce mai eficiente energetic. Aparatele vechi sunt cele mai mari consumatoare de energie electrica intr-o locuinta, insa factura la electricitate va fi mult mai mica in urmatorii ani daca frigiderul, masina de calcat si masina de spalat respecta standardele energetice de top impuse de Uniunea Europeana. In plus, produsele eficiente energetic au un impact negativ mult mai mic asupra mediului inconjurator decat cele care consuma foarte multa electricitate, conform energy-saving-electronics.info.


Foto: Creative Commons

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri