Conferintele TED sunt printre cele mai importante evenimente organizate la nivel mondial in care cei mai mari ganditori, activisti si antreprenori ai lumii aleg sa impartaseasca idei din domeniile lor de activitate. Temele conferintelor variaza de la domenii precum educatie, sanatate, tehnologie, pana la mesaje inspirationale sau chiar divertisment, iar printre speakerii conferintelor s-au numarat personalitati precum Bill Clinton, Bill Gates, Sir Richard Branson, Steve Jobs, Stephen Hawking sau Bono.

Wall-Street.ro va prezinta zece carti recomandate in cadrul conferintelor Ted.

1. Business Adventures: Twelve Classic Tales from the World of Wall Street, de John Brooks

La conferinta TED2015, Bill Gates a recomandat mai multe carti de business printre care si Business Adventures a lui John Brooks. “Warren Buffet mi-a recomandat aceasta carte in 1991 si inca este cea mai buna carte de business pe care am citit-o. Sharp dezvaluie lucrurile fundamentale din mediul de afaceri: provocarea de a construi o organizatie mare, de a angaja oamenii potriviti si de a asculta feedback-ul clientilor”, spunea Bill Gates.

2. Creativity, Inc.: Overcoming the Unseen Forces That Stand in the Way of True Inspiration, de Ed Catmull

Tot la conferinta din 2015, Tony Fadel, omul din spatele iPod-ului si a termostatului inteligent Nest - a recomandat o serie de carti care pun accentul pe creativitate. Printre acestea, se numara si cartea scrisa de Ed Catmull: “o lectura fantastica si care se aplica intr-o mare masura la Nest”, spunea Fadell.

3. Slavery by Another Name: The Re-Enslavement of Black Americans from the Civil War to World War II

Anne Pasternak a devenit in 2015 directorul muzeului din Brooklyn si prima femeie care a condus unul dintre cele mai populare muzee din New York. Recomandarile sale, in materie de carti, sunt bazate pe sclavie si rasism, iar una dintre ele este cartea lui Douglas A.Blackmon. “Anul trecut, oamenii erau socati ca nu auzisem de cartea asta. Asa ca am cumparat-o si am citit-o. Daca vreodata v-ati intrebat de ce s-au dus lupte pentru egalitate intre sfarsitul sclaviei si Miscarea Drepturilor Civile din SUA, aceasta carte va dezvaluie lucrurile care au condus la mizeria si tragedia care a durat multe generatii”, povestea Pasternak.

4. The Four Things That Matter Most: A Book about Living, de Ira Byock

Dave Isay, fondatorul StoryCorps - cea mai mare colectie de voci umane inregistrate, fiecare cu povestea ei – si-a concentrat activitatea pe arta interviului, iar recomandarile sale graviteaza, evident, in jurul conversatiilor. Isay recomanda The Four Things That Matter Most: A Book about Living deoarece “este o carte minunata, care ne reaminteste sa le spunem celor dragi lucrurile cele mai importante”, precum “iarta-ma”, “te iert”, “multumesc” si “te iubesc”.

5. The Secret History of Wonder Woman, de Jill Lepore

Cartea a fost recomandata de politologul David Rothkopf, interesat de istorie si influenta acesteia in prezent. “Cartea este despre cel care a inventat Wonder Woman si despre femeile care au reflectat schimbarile istorice in privinta rolului femeii in societate. Este o carte inteligenta si amuzanta, revigoranta, pe care nu as fi crezut vreodata ca am sa o citesc”, marturisea Rothkopf in cadrul conferintei TED2015.

6. Sister Outsider: Essays and Speeches, de Audre Lorde

In martie 2015, Janet Mock a fost numita unul dintre “30 cele mai influentatoare persoane din mediul online” de revista TIME. Este gazda emisiunii “So Popular!”, iar recomandarile sale se concentreaza asupra identitatii, a genului si a rasei. O astfel de carte este “Sister Outsider”, o colectie de eseuri si discursuri despre sexism, rasism si homofobie. “ Munca acestei poete feministe reprezinta un ghid de viata si de organizare”, spunea Mock.

7. Ecological Intelligence, de Daniel Goleman

Ecological Intelligence a fost recomandarea Leylei Acaroglu, specialist in strategii de sustenabilitate, care propune sa renuntam la miturile ecologice si sa gandim la scara larga pentru a crea sisteme si produse care usureaza presiunea asupra planetei. Scrisa de Daniel Goleman, autorul best-sellerului Inteligenta Emotionala, recomandarea Leylei - Ecological Intelligence - ne indeamn sa cunoastem costul ascuns al produselor pe care le cumparam si cum ne influenteaza acestea lumea in care traim.

8. Thrive, de Arianna Huffington

Thrive este propunerea lui Andy Puddicombe, expert in atentie si meditatie, care, in timpul conferintei TED, a ridicat problema celor zece minute de meditatie zilnica. Cartea recomandata de el este scrisa de co-fondatorul si redactorul-sef al publicatiei Huffington Post si una dintre cele mai influente femei din lume si face apel la redefinirea succesului in ziua de azi.

9. Give and Take, de Adam Grant

Recomandata de psihologul Shawn Achor, in cadrul unui discurs despre faptul ca fericirea sustine productivitatea, Give and Take prezinta secretele fascinante ale celor care daruiesc si castiga.

10. Mighty Be our Powers, de Leymah Gbowee

Bill si Melinda Gates au vorbit la TED despre decizia de a-si dona intreaga avere si cat de satisfacuti s-au simtit facand acest lucru. Printre cartile pe care Melinda Gates le-a propus s-a numarat si Mighty Be our powers, cartea activistei Leymah Gbowee, pentru care a primit premiul Nobel pentru Pace.

Sursa foto: donatas1205/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri