Keukenhof sau "Gradina Europei"

Keukenhof sau "Gradina Europei"

Keukenhof este cea mai mare gradina de flori din lume. Se afla in Olanda, in oraselul Lisse, situat la o ora cu autobuzul de Amsterdam. Keukenhof nu mai are nevoie de nicio descriere, este pur si simplu o lume colorata viu care te va fermeca pe loc. Bineinteles, primavara este cea mai buna perioada pentru o plimbare prin "Gradina Europei".

Sursa foto: Anton_Ivanov/Shutterstock.com

Japonia

Japonia

In Japonia, ciresii infloriti sunt destinatia primaverii. Ciresii infloresc in luna mai si transforma Japonia intr-un spectacol al naturii. In prezent, un bilet de avion dus-intors Bucuresti-Tokyo costa 535 euro pentru 12-22 mai, insa poti urmari diverse promotii sau sa-l cumperi mai din timp la un pret mai mic. In cele din urma, Japonia este o combinatie de natura spectaculoasa, ciresi infloriti si muntele Fiji, dar si high tech, asa ca merita sa fie pe Bucket list-ul tau.

Sursa foto: jiratto/Shutterstock.com

Madeira

Madeira

Madeira, insula portugheza din Atlanticul de Nord, uimeste prin verdele gradinilor si padurilor si a devenit un magnet pentru turisti din intreaga lume. Madeira este considerata o insula a primaverii eterne, sentiment care este sarbatori prin Festivalul Florilor intre 7 si 14 aprilie. Insa, insula portugheza este o combinatie feerica intre peisaj "inflorit", plaje aurii si munti inverziti.

Sursa foto: Anilah/Shutterstock.com

Andaluzia

Andaluzia

Andaluzia, regiunea de sud a Spaniei, este perfecta primavara pentru explorare. Pe langa aerul de prospetime dat de copacii infloriti, plantele verzi si florile parfumate, vremea este tocmai buna pentru zona de sud a Spaniei, intrucat vara este inconfortabila pentru plimbari. Aici puteti vizita cele mai importante orase din regiune, Sevilla (foto), Cordoba, Granada si Malaga sau puteti alege unul singur pentru un city break. De asemenea, o vizita merita si Gibraltar, un loc in care se regasesc in acelasi timp influente spaniole, britanice si marocane.

Sursa foto: leoks/Shutterstock.com

Manarola

Manarola

Manarola este una dintre cele cinci localitati care formeaza o bijuterie turistica a Italiei: Cinque Terre (5 sate), parc national in patrimoniul UNESCO. Se spune, totusi, ca Manarola este cea mai frumoasa dintre ele, datorita caselor care parca atarna pe stanca, la 70 de metri deasupra marii. Si cand poate fi un moment mai potrivit decat primavara, pentru a admira o priveliste ca in imaginea de mai sus? Ar trebui sa va grabiti pentru ca autoritatile locale vor limita numarul de turisti in parcul Cinque Terre, zona protejata, din vara acestui an.

Sursa foto: Gaspar Janos/Shutterstock.com

Desertul Sahara - Maroc

Desertul Sahara - Maroc

Desi aproape de Europa, Maroc este una dintre destinatiile mai putin descoperite de catre romani. Maroc este cea mai buna recomandare pentru turistii care nu pot sta pe sezlong cat este ziua de lunga, ci vor sa alerge de colo-colo, sa descopere, sa simta locul, mirosul si vibratia locului. Asa ca daca ajungeti aici trebuie sa dati o fuga in desert, pentru ca, desi va duce cu gandul la pustiu si uscat, Sahara se transforma in spectacol odata ce calcati pe nisip si urcati pe camila. Cel mai potrivit moment este sa mergeti primavara sau eventual toamna, pentru a evita temperaturile sufocante de 50 de grade din timpul verii. O excursie in desert, cu transport din Marrakech, plimbare pe camila si cazare, costa 75 euro pentru 3 zile.

Sursa foto: Vixit/Shutterstock.com

India

India

In India, primavara este sarbatorita la propriu in toate culorile posibile. Pe 19 martie, are loc festivalul Holi, ocazie cu care indienii si turistii se bat cu vopsea si intreaga tara devine un curcubeu de oameni. Daca nu poti ajunge de Festivalul Culorilor, propune-ti sa descoperi India in orice moment al anului, pentru ca este o destinatie a contrastelor in care, chiar daca pleci cu unul sau doua trollere, te vei intoarce cu "bagaj" nelimitat de experiente si amintiri.

Sursa foto: Natalia Deriabina/Shutterstock.com

Lisabona

Lisabona

Cu stradute intortocheate, pe care urca celebrul tramvai galben, cu faleza la ocean pe care va puteti plimba linistiti si un centru cochet unde sa ascultati muzica fado, Lisabona este, de asemenea, o destinatie cu mult farmec in special primavara, caci din iunie temperaturile devin inconfortabile.

Dubrovnik, Croatia

Dubrovnik, Croatia

Dubrovnik este perla a Marii Adriatice, unde combinatia dintre peisajul marin si cel urban fac din orasul croat una dintre destinatiile pe care oricine trebuie sa le vada in timpul vietii. Este un loc cu temperaturi ridicate tot anul, insa cea mai recomandata perioada este primavara. Daca mergi primavara, poti face linistit plaja la temperaturi destul de ridicate, in jur de 20 de grade Celsius. Centrul istoric din Dubrovnik este parte din patrimoniul UNESCO si trebuie sa te convingi singur de frumusetea locului.

Sursa foto: Sergey Novikov/Shutterstock.com

Sursa foto: Frolova_Elena/Shutterstock.com