Madalina Gidiuta, fondatoarea retelei de gradinite Butterfly, a fost invitata Wall-Street 360 in saptamana dedicata antreprenoriatului feminin.

„Am deschis Butterfly in momentul cand trebuia sa ma intorc la birou, dupa concediul de maternitate. M-am gandit ca ma voi intoarce la birou si o voi vedea pe cea mica doar inainte de culcare si mi-a fost greu. Am decis sa demarez primul proiect, cu gandul ca va fi o singura gradinita. A fost greu, am impartit flyere, am vopsit garduri“, povesteste Madalina Gidiuta.

Prima gradinita Butterfly a fost deschisa in iunie 2006. Astazi reteaua a ajuns la trei gradinite si o scoala primara. A durat cateva luni din momentul in care Madalinei i-a venit ideea pana a inceput proiectul. „Era mai simplu sa dezvolti o gradinita atunci. Era legislatia mai simpla. Din fericire pentru parinti si din perspectiva sigurantei pentru parinti, exista ARACIP - Agentia care se ocupa de calitatea invatamantului preuniversitar care e mai exigenta. Normele de atunci erau mai putin stufoase si se limitau la proiect si la spatiu adecvat“, spune Gidiuta.

In intreaga retea Butterfly sunt 300 de copii in acest moment. „Fiind o institutie privata, cu un program atat de lung, copilul ajunge sa petreaca la gradinita mai mult timp decat acasa. Nu trebuie sa privim copilul doar din prisma educatiei, ci trebuie sa-l privim ca un viitor adult. Suntem responsabili pentru alimentatia lui, pentru activitatile sportive.

Citeste si
Cine va plati taxa pe activele bancare? Bancile doar o colecteaza!