Romanii care petrec Pastele in statiunea Vama Veche pot primi consiliere gratuita despre cum sa consume responsabil alcool si inclusiv pot evalua cat alcool au baut. De asemenea, ei pot cere sa fie consilia psihologic. Totul se intampla la un cort amplasat pe plaja de asociatia ALIAT.

"Cortul de Chill by Aliat este un model de proiect de reducere a riscurilor asociate consumului abuziv de alcool la nivel de pionierat in Romania. Ne mandrim ca am dezvoltat acest gen de interventie, ca proiectul s-a dovedit a avea succes si a fost atat de bine primit in randul tinerilor. La editia de anul trecut, din Vama, ne-au trecut pragul peste 4.000 de persoane si, mai important, foarte multi au dorit sa completeze Testul Audit. Credem ca prin asta am reusit sa le strecuram acea pietricica din pantof, simbol al constientizarii riscurilor la care se expun in cazul unui consum abuziv de alcool si care poate duce la schimbarea comportamentelor", spune Eugen Hriscu, director stiintific al ALIAT.

Ce poti face la "Cortul de Chill" ALIAT din Vama Veche:

  • Cortul de Chill va fi organizat in 3 weekend-uri, in decursul acestei veri: 29 aprilie – 2 mai, 28-31 iulie, 25-28 august.
  • ALIAT va avea alaturi o echipa formata din voluntari, un medic specializat in medicina de urgenta si psihologi, psihiatri si asistenti sociali cu expertiza in domeniul reducerii efectelor negative ale consumului de alcool.
  • Cei interesati isi pot evalua consumul de alcool completand Testul AUDIT, recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Acesta consta in 10 intrebari despre cantitatea si obiceiurile de consum de alcool intr-o zi obisnuita si la ocazii speciale.
  • Specialistii si voluntarii ALIAT le vor explica ce inseamna un consum moderat de alcool, care sunt efectele consumului abuziv si ce inseamna sa petreci avand grija de sanatatea ta si a celorlalti.
  • In cursul noptii, specialistii ALIAT vor strabate plaja pentru a identifica persoane aflate la risc si pentru a le oferi sprijin la nevoie.

Cortul de Chill face parte din programul Alcohelp, derualt de ALIAT si Heineken Romania. Anul trecut, la Cortul de Chill din Vama Veche, peste 4.000 de persoane au primit informatii si sprijin medical si psihologic din partea specialistilor ALIAT. Au fost completate peste 1.000 de Teste Audit, prin care s-a evaluat consumul personal de alcool al tinerilor chestionati si s-au oferit peste 200 de ore de consiliere.

Citeste si despre Prima cafenea care trateaza alcoolicii si toxicomanii din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri