Ubud

Ubud

Ubud este un oras din Bali, Indonezia, cu 30.000 de locuitori, plin de liniste si verdeata si unul dintre cele mai accesibile locuri din lume. Aici, chiria pentru un apartament este de 300 dolari pe luna, deci comparabila cu cea din Bucuresti. Si atunci de ce sa nu locuiesti macar o luna intr-un loc atat de spiritual ca Ubud, unde sa te bucuri de peisaje paradisiace, poti practica yoga si poti face meditatie? In plus, mancarea este destul de ieftina, asa ca 2 dolari iti sunt de ajuns pentru o masa.

Sursa foto: Pixabay

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Daca pentru cei care vor linistite exista Ubud, pentru cei care se simt bine in locuri agitate si pline de zgarie-nori exista Kuala Lumpur. Orasul din Malaezia are 1,6 milioane de locuitori si este un loc vibrant multicultural, in care poti inchiria un apartament cu 400 dolari/luna.

Sursa foto: Pixabay

Ohrid

Ohrid

Imagineaza-ti ca poti inchiria un apartament cu vedere spre lac pentru mai putin de 200 de dolari pe luna. Poti face asta in Ohrid, un oras din Macedonia, deci aproape de Romania, care in acelasi timp este unul dintre cele mai uimitoare locuri din lume in care sa traiesti.

De altfel, costul vietii in Macedonia este destul de mic comparativ cu tarile din Vest si in plus te bucuri de un loc linistit si aerisit, cu peisaje montane deosebite, cascade naturale si paduri frumoase.

Sursa foto: pavel dudek/Shutterstock.com

Plovdiv

Plovdiv

Poate ca nu ai auzit de Plovdiv si nici nu te-ai gandit sa locuiesti o perioada in Bulgaria. Dar odata ce calci in acest orasel feeric si mergi pe cea mai lunga strada pietonala din Europa te vei intreba de ce nimeni nu ti-a spus pana acum de Plovdiv.

In Plovdiv chiria lunara pentru un apartament este de 200 dolari, iar oraselul poate fi o optiune buna pentru un concediu mai indelungat, mai ales daca iti place sa traiesti intr-un loc atat de boem inconjurat de podgorii de vita de vie. Plovdiv va fi Capitala Culturala Europeana in 2019.

Sursa foto: photosmatic/Shutterstock.com

Guanajuato

Guanajuato

Guanajuato, oras din Mexic, este o alegere buna pentru romantici, unde chiria pentru un apartament est de 400 dolari/luna. Guanajuato este plin de cafenele, parcuri si piete si impresioneaza prin zona coloniala situata intr-o vale pitoreasca. De altfel, Guanajuato se afla in Patrimoniul UNESCO.

Sursa foto: Bill Perry/Shutterstock.com

Sursa foto: Pixabay