O noua companie aeriana low-cost urmeaza sa fie lansata in aceasta toamna in Marea Britanie si va opera zboruri directe Londra-India, calatorie care dureaza 9 ore. Pretul biletelor de avion vor acoperi bagajele de cala si gustarile la bord.

Compania, numita flyPOP (People over Profit), nu doar ca planuieste sa ofere zboruri directe din Londra Stansted catre orasele Amritsar (Punjab) si Ahmedabad (Gujarat) din centrul Indiei, ci vine cu un plan de business diferit: vrea sa ofere 51% din profit catre cauze sociale, scrie The Telegraph. Astfel, in momentul rezervarii unui zbor, pasagerii vor putea alege proiectele sociale din Anglia si India catre care sa mearga o parte din pretul pe care il platesc pe biletul de avion.

Compania flyPOP, fondata de oamenii de afaceri Navdip Singh Judge si Graham Howat, va zbura saptamanal intre Londra si Amrtisar si Ahmedabad, doua dintre cele mai mari orase din India. Rutele vor fi operate de o aeronava Airbus A330-300 cu 378 de locuri, iar pasagerii vor avea incluse in pretul biletelor un bagaj de cala de pana la 46 kg si gustari calde si reci la bord. Pretul biletelor nu a fost inca anuntat si nici nu pot fi facute rezervari pe site-ul companiei.

Pentru a lansa primele zboruri, compania flyPOP organizeaza o campanie de crowdfunding prin care vrea sa stranga 5 milioane de lire sterline in 60 de zile. Astfel, flyPOP vinde vouchere Golden Pass, la pretul de 500 de lire sterline, valabile 5 ani de la operarea primului zbor al companiei. Primele 10.000 de persoane care cumpara Golden Pass vor primi gratuit un zbor de intoarcere din destinatiile operate de flyPOP, schimbarea gratuita a numelui pe biletul de avion, bagaj suplimentar, acces la Internet, gustari la bord. De asemenea, pe langa aceste servicii, primele 7.000 de persoane care cumpara acele vouchere vor putea alege numele (propriu sau al altor persoane) care sa apara in logo-ul flyPOP in interiorul aeronavei.

In prezent, nicio companie aeriana britanica nu opereaza zboruri directe intre Londra si cele doua orase din India. Spre exemplu, un zbor dus-intors din Londra catre Ahmedabad costa 2.500 lei in august, cu compania AirIndia. Pretul este similar si pentru zboruri Bucuresti-India (cu escala la Amsterdam, Zurich sau Dubai), dus-intors. Romanii care vor sa calatoreasca in India pot obtine viza online de anul acesta, la pretul de 48 dolari.

Sursa foto: flyPOP/Google Plus

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri