Salema

Salema

Litoralul portughez este faimos pentru regiunea Algarve, care este din ce in ce mai aglomerata. Asa ca iti propunem Salema – un satuc de pescari izolat unde timpul pare sa fi stat pe loc. In Salema gasesti plaje splendide si numeroase oportunitati pentru excursii de-a lungul coastei si, desigur, mancaruri autentice pe baza de peste proaspat.

Sursa foto: Wikimedia.org

Belfast

Belfast

Cauti experienta englezeasca? Incearca Belfast, Irlanda de Nord - o destinatie turistica in crestere, dar fara sa fie inca asaltata de grupurile de turisti. Te poti bucura de o istorie bogata care se combina cu elemente moderne si sa descoperi o cultura unica. Pe langa picturile murale din perioada conflictelor si pub-urile renumite, planificati o vizita la cartierul Titanic (numit dupa vasul celebru, care a fost construit la Belfast).

Sursa foto: Pixabay

Calabria

Calabria

Esti in cautarea experientei italienesti autentice? Incearca atunci Calabria – aflata in zona "degetului" din tara in forma de cizma. Te poti bucura de plaje frumoase, ruine grecesti si farmecul natural al zonei rurale, departe de aglomeratia zonelor turistice italienesti uzuale precum Roma, Milano, Venetia, Florenta sau Toscana. Neajunsurile tin de infrastructura mai putin dezvoltata fata de alte zone ale tarii si de faptul ca mai putini localnici vorbesc limba engleza, dar vei avea sansa sa gusti feluri de mancare autentice si sa te relaxezi pe unele dintre cele mai bune plaje din Europa.

Sursa foto: Pixabay

Riga

Riga

Daca vrei sa experimentezi stilul de viata mai nordic, ia in considerare Riga, capitala Letoniei. Tara are iesire la Marea Baltica si foarte multi calatori o considera o alternativa pentru Scandinavia, care este mult mai scumpa si mai aglomerata. Riga este considerata unul dintre cele mai frumoase orase din Europa de Nord, cu arhitectura sa art nouveau care defineste Orasul Vechi. In plus, pune in valoare viata de noapte si ofera multiple optiuni sportive pentru calatorii mai aventurosi, care ar vrea sa experimenteze go-karting, kayaking si bungee jumping.

Sursa foto: Pixabay

Split

Split

Iar daca iti doresti o destinatie de vara mai putin turistica mai aproape de casa, de ce sa nu iei in considerare Split, in Croatia? Cu plaje si insule in apropiere pe care sa le explorezi, Split este in acelasi timp extrem de bine conectat cu multe alte locuri de vizitat din Croatia.

Sursa foto: Pixabay

Sursa foto: Pixabay