5. Beach Park

Denumit simplu Beach Park, parcul acvatic se afla in Brazilia, in Aquiraz, pe coasta Oceanului Atlantic. Se spune ca cine vine aici traieste cea mai extrema experienta a vietii. Bineinteles, daca alege sa testeze toboganul Insano cu o inaltime de 40 de metri, cel mai inalt din lume, pe care poti atinge in alunecare o viteza de peste 100 km/h.

Intrarea in parc costa 69 de dolari de persoana.

4. Disney's Typhoon Lagoon

Disney's Typhoon Lagoon se afla in Orlando, Florida (SUA) si este unul dintre cele mai vizitate parcuri acvatice din lume, cu peste 2,2 milioane de vizitatori in 2015. Atractia centrala a parcului este "Miss Tilly", o barca de creveti trasi in teapa pe un munte numit "Muntele Mayday", din care izbucneste un gheizer de apa de 15 metri inaltime la fiecare jumatate de ora.

Intrarea in parc costa 60 de dolari de persoana, iar copiii intre 3 si 9 ani au o reducere de 6 dolari.

3. Aquaventure Waterpark

Aquaventure Waterpark se afla in Dubai, pe insula artificiala Palm Jumeirah, si are atat tobogane cu cadere libera si tobogane circulare pe care sa prinzi viteza, cat si alte activitati care sa iti creasca adrenalina, cum ar fi safari cu rechini si o tirolina care traverseaza parcul acvatic.

Intrarea in parc costa 64 euro de persoana.

2. Waterbom Bali

Waterbom Bali este cel mai mare parc acvatic din Asia si se afla in Kuta, Bali din Indonezia. Parcul are numeroase tobogane pe care sa traiesti adrenalina la cote maxime si, mai mult decat atat, acestea trec prin gradini tropicale, ceea ce fac ca Waterbom Bali sa fie cel mai verde parc acvatic.

Atractia parcului este toboganul Pipeline aflat la 20 metri inaltime fata de sol si cu o lungime de 150 de metri, care poate fi strabatuta prin alunecare in 10-13 secunde, la o viteza de 60 km/h.

Intrarea la Waterbom Bali costa 35 euro pentru adulti si 25 de euro pentru copii.

1. Siam Park

Siam Park este cel mai bun parc acvatic din lume, in opinia turistilor internationali. Siam Park se afla in Costa Adeje din sudul insulei Tenerife care apartine Spaniei si este, practic, singurul parc acvatic din Europa in topul realizat de TripAdvisor.

Parcul are mai multe tipuri de tobogane pentru cei care vor adrenalina, insa atractia principala este Tower of Power, un tobogan cu cadere libera de 28 metri lungime, pe care prinzi o viteza de 80 km/h. Pe langa acesta, mai sunt tobogane pe care aluneca barcute cu cate 4 persoane si tobogane care iau forma unui derdelus si pe care alunecarea se face pe burta, exact ca pe sanie.

Intrarea in Siam Park costa 34 euro pentru adulti si 23 de euro pentru copii.

Sursa foto: Darios / Shutterstock.com