Antalya

Antalya

Regiunea Antalya, cu statiunile sale Belek, Alanya, Kemer, este prin definitie o destinatie pentru familiile cu copii. Acest lucru inseamna ca turistii gasesc tot ce ar avea nevoie in resortul in care sunt cazati, parcuri acvatice pentru adulti si copii, zone de relaxare, diverse activitati pentru copii si zone special amenajate unde parintii ii pot lasa pe cei mici in siguranta pe mainile angajatilor hotelului.

In prezent, un sejur in regiunea Antalya costa de la 650 euro/persoana pentru plecari in iulie si august, insa in septembrie si octombrie, cand inca este vreme buna de plaja in Antalya, pretul unui sejur scade cu 100-200 euro. Preturile includ transport cu avionul, transferuri si cazare in regim all inclusive.

Sursa foto: Tatiana Popova/Shutterstock.com

Corfu

Corfu

Corfu este una dintre cele mai alese destinatii grecesti de catre familiile cu copii. Aici exista numeroase hoteluri cu pisicine pentru copii si plaje cu "steag albastru", care inseamna ca te afli intr-un loc sigur, cu apa curata si nisip fin, dar si cu puncte de prim ajutor.

Insula greceasca are si parcuri acvatice, unde parintii se pot distra alaturi de copiii lor, cum ar fi Aqualand si Hydropolis Acahravi. Cel din urma este recomandat pentru copiii de cativa ani pentru ca are numeroase spatii de joaca si o mica gradina zoologica. Un sejur in Corfu costa de la 330 euro/persoana in septembrie.

Sursa foto: Todoran Andrei/Shutterstock.com

Tenerife

Tenerife

Desi considerata o destinatie exotica, Tenerife a inceput sa devina accesibila ca pret, fapt pentru care un sejur pe "insula primaverii eterne" costa, cu mici diferente, cat un sejur in Turcia sau Grecia, de la 700 euro/persoana in iulie.

Pe insula exista resorturi gandite pentru familii cu copii, cu locuri de distractie pentru cei mici, in care turistii pot petrece intreg sejurul, insa cu atractiile sale turistice Tenerife merita explorata: puteti merge in parcuri acvatice, puteti face safari submarin ocazie cu care copii descopera viata subacvatica si puteti admira balene si delfini in mediul lor natural, intr-o excursie cu barca.

Sursa foto: RossHelen/Shutterstock.com

Barcelona

Barcelona

Barcelona este adevarata lectie de istorie si cultura petru adulti si copii, care pot descoperi operele impresionante ale lui Antonio Gaudi. Apoi, distractia poate continua in parcul Tibidabo.

Tibidabo, vechi de peste 100 de ani se afla in varful muntelui cu acelasi nume la poalele caruia se intinde intregul oras spaniol, ofera peste 25 de modalitati de distractie si relaxare, precum si spectacole de teatru stradal si o panorama superba a Barcelonei si Mediteranei. Tot in Barcelona, puteti vizita planetariul CosmoCaixa, muzeul de stiinta unde cei mici pot invata despre sistemul nostru solar. Un city break in Barcelona costa de la 150 euro/persoana, cu transport si cazare incluse.

Sursa foto: Boule/Shutterstock.com

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Parisul nu este doar un loc pentru indragostiti, este in acelasi timp o destinatie pentru cei mici prin faptul ca aici se afla parcul de distractii Disneyland. Disneyland Paris ofera multiple modalitati de distractie si relaxare: 2 parcuri magice cu peste 50 de atractii, spectacole si parade, 7 hoteluri tematice pentru cei care vor sa fie chiar in inima distractiei si in lumea personajelor Disney sau alte hoteluri in apropierea parcului, satul Disney unde puteti gasi magazine, restaurante si locuri de distractie pentru toate varstele.

O vacanta de 4 nopti la Disneyland Paris costa de la 235 euro/persoana, cu intrare in parcuri. La aceasta suma se adauga pretul biletului de avion si eventuale ale costuri, cum ar fi o masa cu Mickey Mouse, care costa 40 de euro pentru adult si 21 de euro pentru copil.

Sursa foto: aureliefrance / Shutterstock.com

Punta Cana

Punta Cana

Punta Cana din Republica Dominicana este una dintre putinele destinatii exotice create si pentru familiile cu copii. Pe langa conceptul all inclusive, turistii gasesc aici diverse locuri si activitati unde sa isi petreaca timpul cu cei mici, de la parcuri acvatice, la spectacole cu papagali, caluti de mare, pasari flamingo la inot cu delfinii. La toate acestea se adauga un peisaj cu palmieri si nisip alb, parca decupat din paradis. Un sejur in Punta Cana costa de la 700-800 euro/persoana.

Sursa foto: Petr Kopka / Shutterstock.com

Thailanda

Thailanda

Thailanda este o destinatie exotica, unde turistii care vin insotiti de copii se pot bucura de templele incarcate de istorie din aceste locuri, de mancare buna, de o fauna salbatica, dominata de maimute, precum si de plaje de neuitat.

Familiile cu copii aleg in general plajele de pe insula Ko Chang, pentru ca aici apele sunt linistite si pot profita de o plimbare cu caiacul. Un sejur la plaja in Thailanda costa de la 1.300 euro/persoana.

Sursa foto: Iakov Kalinin/Shutterstock.com

Sursa foto: Nadezhda1906/Shutterstock.com