In calculul facut de Post Office Travel Money au fost incluse urmatoarele cheltuieli de vacanta: doua nopti de cazare la un hotel de 3 stele in weekend, transferul de la aeroport catre oras, vizitarea unei galerii de arta, a unui muzeu si a unei atractii din patrimoniul local, un tur cu autobuzul turistic al orasului, o masa cu trei feluri de mancare pentru doua persoane, o ceasca de cafea, un pahar cu vin, o bautura racoritoare si o sticla de bere.

10. Dubrovnik

10. Dubrovnik

Orasul Dubrovnik din Croatia este una dintre destinatiile pe care oricine trebuie sa le vada in timpul vietii si nu doar datorita faptului ca este unul dintre cele mai ieftine orase din Europa. Zidurile cetatii din Dubrovnik au fost decor pentru scene din Urzeala Tronurilor, dovada ca exista locuri in lume care sunt spectaculoase in starea in care se afla. De altfel, Dubrovnik in sine este o bijuterie la Marea Adriatica, asa ca trebuie sa ajungi aici ca sa te convingi de frumusetea locului.

Cat costa un city break in Dubrovnik: 237,54 lire sterline (1.260 lei/persoana)

Un zbor dus-intors la Dubrovnik: de la 239 euro/persoana

Sursa foto: Sergey Novikov/Shutterstock.com

9. Budapesta

9. Budapesta

Si aproape de Romania, si cu preturi mici, Budapesta ar trebui sa fie urmatoarea destinatie pe lista ta, mai ales ca din septembrie vor fi introduse zboruri low-cost directe din Bucuresti.

In capitala Ungariei nu ai cum sa te plictisesti: poti sa vezi castele si muzee, Palatul Parlamentului, sa te plimbi cu vaporul pe Dunare, sa te plimbi cu mocanita si funicularul si, cel mai importanta, sa mergi la baile termale, care sunt o emblema pentru Budapesta.

Cat costa un city break in Budapesta: 208,55 lire sterline (1.106 lei/persoana)

Bilete de avion: 288 lei dus-intors

Sursa foto: TTstudio/Shutterstock.com

8. Riga

8. Riga

Riga, capitala Letoniei, este considerata cel mai frumos oras din tarile baltice, datorita faptului ca iese in evidenta prin arhitectura Art Nouveau. La fel ca alte destinatii nordice, Riga este un oras linistit, pe care ziua sa-l descoperi pas cu pas si in care seara sa te retragi intr-un bar modern, unde sa incerci Black Balsam, o bautura facuta din ierburi.

Cat costa un city break in Riga: 192 lire sterline (1.017 lei/persoana)

Bilete de avion: de la 90 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay

7. Lisabona

7. Lisabona

Cu stradute intortocheate, pe care urca celebrul tramvai galben, cu faleza la ocean pe care va puteti plimba linistiti si un centru cochet unde sa ascultati muzica fado, Lisabona este o destinatie cu farmec in care sa calatoresti in orice moment al anului.

Cat costa un city break in Lisabona: 191,13 lire sterline (1.014 lei/persoana)

Bilete de avion: de la 135 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay

6. Moscova

6. Moscova

Desi nu la fel de cautata ca Londra, Paris, Roma, Barcelona de turistii romani, Moscova are obiectivele sale turistice care o fac o destinatie unica pe harta turismului mondial. Printre acestea se afla Piata Rosie, Catedrala Sfantul Vasile, Muzeul Kremlinului si statiile de metrou, care sunt mai mai mult decat un obiectiv turistic, sunt o opera de arta deja faimoasa in lume, ceea ce ii face pe multi sa spune ca Moscova este mai frumoasa sub pamant decat la suprafata.

Cat costa un city break in Moscova: 191 lire sterline (1.013 lei/persoana)

Bilete de avion: 165 euro dus-intors

Sursa foto: Reidl/Shutterstock.com

5. Vilnius

5. Vilnius

Vilnius, capitala Lituaniei, cu strazile sale inguste si pline de istorie, imbie orice turist la plimbari lungi printre cladirile cu elemente arhitectonice in stic baroc, gotic, renascentist si chiar rusesc.

Cat costa un city break in Vilnius: 175 lire sterline (927 lei/persoana)

Bilete de avion: 110 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay

4. Atena

4. Atena

Atena este o adevarata bijuterie a istoriei universale si a culturii actuale. Desi nu este printre cele mai cautate orase pentru city break, Atena este foarte ofertanta pentru devoratorii de plimbari, vizite si cunostinte.

Cat costa un city break in Atena: 170 lire sterline (900 lei/persoana)

Bilete de avion: de la 60 euro dus-intors

Sursa foto: Anastasios71/Shutterstock.com

3. Praga

3. Praga

Cehia poate impresiona orice turist, mai ales daca vacanta incepe in capitala Praga. Orasul este comparabil cu Bucurestiul la preturi, in special la bere, unde o gasesti si cu 5 lei/pahar odata ce te indepartezi un pic de centru. In Praga ai ceva de admirat pe oriunde treci, asa ca este destinatia perfecta de descoperit la pas pentru a admira castele ca in basme sau cu vaporasul pe raul Vlatva.

Cat costa un city break in Praga: 159 lire sterline (843 lei/persoana)

Bilete de avion: de la 71 euro dus-intors

Sursa foto: Oleksiy Mark/Shutterstock.com

2. Varsovia

2. Varsovia

Afectata de urme ale comunismului, Varsovia, capitala Poloniei, incearca sa se "comporte" tot mai mult ca un oras occidental. Are un centru dinamic si cosmopolit, iar orasul vechi, distrus complet in timpul comunismului, a fost refacut si introdus in patrimoniul UNESCO, pe care merita sa le descoperiti.

Cat costa un city break in Varsovia: 158 lire sterline (836 lei/persoana)

Bilete de avion: de la 79 euro dus-intors

Sursa foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/Shutterstock.com

1. Cracovia

1. Cracovia

Considerata inima culturala si istorica a Poloniei, Cracovia atrage milioane de turisti straini in fiecare an pentru atmosfera sa medievala. Acesta este si unul dintre motivele pentru care Cracovia merita vizitata mai mult la pas si cu aparatul foto mereu pregatit pentru fotografii. Iar daca ajungeti aici, merita sa rezervati o zi pentru o vizita la lagarele de la Auschwitz, aflate la 60 km de Cracovia.

Cat costa un city break in Cracovia: 155 lire sterline (820 lei/persoana)

Bilete de avion: de la 108 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay

Sursa foto: Oleksiy Mark/Shutterstock.com