Locul 5: Ljubljana, Slovenia

Locul 5: Ljubljana, Slovenia

Desi poate putin luata in considerare, Ljubljana, capitala Sloveniei, este unul dintre cele mai bune locuri in care oamenii din intreaga lume sa se retraga la pensie. Cu un cost al vietii similar cu cel din Bucuresti, Ljubljana este un oras linistit, in care traiesc aproximativ 280.000 de locuitori, dar si un oras verde si cu un nivel ridicat al sigurantei.

In plus, pentru iubitorii de munte, dar si de mare, Ljubljana este destinatia perfecta pentru a trai la pensie intrucat se afla la 50 km de Lacul Bled, la 50 km de Pestera Postojna, la 60 km de intrarea in Parcul National Triglav, la 100 km de Trenta Valley - o vale turistica minunata si la aproximativ 100 km de Marea Adriatica.

Sursa foto: Matej Kastelic/Shutterstock.com

Locul 4: Cayo, Belize

Locul 4: Cayo, Belize

Desi o tara exotica, Belize este o tara saraca in care poti trai cu 500 de euro pe luna. Aflata in Caraibe, in America Centrala, Belize este una dintre tarile putin populate de pe glob, cu 350.000 de locuitori, si in care limba oficiala este egleza, ceea ce o face foarte atractiva pentru viitorii pensionari. Asa ca cine decide sa se retraga in Belize se retrage in Cayo, cea mai cautata regiune a tarii datorita peisajului, salbaticiei sale si padurilor tropicale.

Sursa foto: Simon Dannhauer/Shutterstock.com

Locul 3: Puerto Vallarta, Mexic

Locul 3: Puerto Vallarta, Mexic

Puerto Vallarta, o statiune din Mexic, situata la Oceanul Pacific, este cel mai bun loc de pe continentul american pentru pensionari. De altfel, Puerto Vallarta este ales de multi expati din SUA pentru ca faptul ca este un paradis exotic, dar si pentru ca aici isi pot construi case la preturi mult mai mici.

Guvernul mexican a inceput sa investeasca masiv in infrastructura facand din Puerto Vallarta o destinatie tot mai accesibila si atractiva. Astfel ca, in prezent, Puerto Vallarta reprezinta "acasa" pentru 40.000 de cetateni straini.

Sursa foto: karamysh/Shutterstock.com

Locul 2: Valletta, Malta

Locul 2: Valletta, Malta

Valletta, capitala Maltei, este, de asemenea, un loc potrivit pentru pensionari datorita vremii calde si ospitalitatii localinicilor care vobesc o engleza impecabila. Malta este constant in topul tarilor cu cele mai performante sisteme medicale, potrivit Organizatiei Mondiale de Sanatate.

Totodata, Malta este o destinatie de vacanta ideala. unde sa te bucuri de apele sale turcoaz si sa te pierzi pe stradutele colorate ale capitalei Valletta si in Satul lui Popeye.

Sursa foto: INTERPIXELS/Shutterstock.com

Locul 1: Algarve, Portugalia

Locul 1: Algarve, Portugalia

Algarve, regiunea cea mai sudica din Portugalia, are tot ce isi poate dori cineva care cauta un loc unde sa traiasca odata cu iesirea la pensie: vreme calda pe toata perioada anului, cost mic de trai si nivel ridicat de siguranta. Mai mult de atat, Algarve este o zona prietenoasa cu locuitorii straini, aleasa de peste 100.000 de persoane din alte tari.

In plus, daca va placeti sa faceti plaja, Algarve este din nou pe locul 1: cu plaje cu nisip auriu si stanci care ies din apa, Algarve a fost aleasa de doua ori consecutiv cea mai buna destinatie de plaja din Europa.

Sursa foto: Pawel Kazmierczak/Shutterstock.com

Sursa foto: Ruslan Guzov/Shutterstock.com