7. Kiribati

7. Kiribati

Kiribati, o tara insulara in Oceanul Pacific, nu doar ca este una dintre cele mai sigure tari din lume (1,78% risc in fata dezastrelor naturale), dar este printre cele mai bun vizitate destinatii din lume (4.700 de persoane in 2011), ceea ce o face extrem de atractiva si interesanta.

Foarte putini oameni au auzit de acest stat, motiv pentru care numarul turistilor este asa de scazut. De asemenea, nu foarte multe companii aeriene aterizeaza in Kiribati. Insulele Kiribati se mandresc cu plajele lor, dar si cu posibilitatea pe care o ofera turistilor de a practiva diferse sporturi de apa, printre care snorkeling si scufundari.

Sursa foto: Cherryson/Shutterstock.com

6. Islanda

6. Islanda

Islanda a fost data de mai multe ori drept exemplu ca una dintre cele mai sigure si linistite tari din lume. Astfel, in fata dezastrele naturale are o predispozitie de 1,55%.

Islanda este una dintre cele mai mici tari din lume, dar fierbe la propriu in 100 de locuri. Aici, focul intalneste gheata si simti ca poti prinde energia cu mana. Aici poti sa faci baie in Laguna Albastra, sa admiri aurora boreala si gheizerele si vizitezi capitala Reykjavik si satele pescaresti.

Bilete de avion: de la 289 euro dus-intors

Sursa foto: Robert Hoetink/Shutterstock.com

5. Grenada

5. Grenada

Aflata in Caraibe, tara insulara Grenada este, la fel ca Barbados, printre cele mai sigure locuri de pe pamant cand vine vorba de dezastre naturale, cu o predispozitie de 1,44%.

Grenada este cunoscuta drept insula condimentelor si reprezinta o combinatie intre relieful deluros cu rauri si lacuri montane si peisajul luxuriant, cu palmieri, plaje cu nisip alb si, bineinteles, apa turcoaz a oceanului. Insula are 45 de plaje, pe care sa te bucuri de o vacanta exotica, dar si cateva locuri deosebite de vizitat, cum ar fi fabrica de ciocolata, Cascada Seven Sisters, fortul George din capitala St. George si padurea tropicala.

Bilete de avion: de la 806 euro dus-intors

Sursa foto: Pawel Kazmierczak/Shutterstock.com

4. Arabia Saudita

4. Arabia Saudita

Atat de sigura in privinta dezastrelor naturale (1,32%), dar atat de putin atractiva ca destinatie. Asta poate fi descrierea pe scurt a Arabiei Saudite, despre care s-a spus de multe ca ar fi ultima frontiera a turismului. Desi primeste anual 18 milioane de musulmani din toate colturile lumii, potrivit Wall-Street Journal, Arabia Saudita incearca sa atraga turisti si din alte religii.

Ce poti vizita in Arabia Saudita: in afara de Mecca si Medina, destinate exclusiv musulmanilor, capitala Riad, de unde puteti face safari printre dunele din desert si orasul Jeddaj situat pe coasta Marii Rosii. Daca va atrag locurile mai putin strabatute de turisti internationali si mai ales de romani, Arabia Saudita este una dintre experientele care merita traite o data in viata.

Bilete de avion: de la 470 euro dus-intors

Calatorii romani au nevoie de viza pentru a intra in Arabia Saudita, obtinuta in prealabil de la ambasada.

Sursa foto: Fedor Selivanov / Shutterstock.com

3. Barbados

3. Barbados

Aflata intre Marea Caraibelor si Oceanul Atlantic, tara insula Barbados are un risc de 1,16% pentru dezastre naturale. Barbados este cu adevarat un paradis pe pamant in Antilele Mici si cum vorbim de o destinatie exotica, aici de vei bucura de plajele cu nisip auriu, palmieri si apa cristinalia de culoare turcoaz a oceanului.

Barbados este prin excelenta o destinatie pentru luna de miere, unde sa admiri privelistea luxurianta. Daca este un turist mai activ, pe langa petrecerea timpului la plaja, poti face diverse activitati si sporturi acvatice, de la snorkeling, la scuba diving la surfing, si poti vizita cateva locuri cu care se mandreste insula: pesterile Harrison si Animal Flower, Golful Cove, Parcul National Farley Hill si capitala Bridgetown.

Bilete de avion: de la 639 euro dus-intors

Un sejur de 10 zile in Barbados: 2.000 euro/persoana (zboruri, cazare, tururi si transferuri, ghid local)

Sursa foto: Kusska/Shutterstock.com

2. Malta

2. Malta

Cu 0,61% risc pentru dezastre naturale, Malta nu este doar a doua cea mai sigura tara din lume, este si cea mai sigura tara din Europa, iar asta ar trebui sa te incante pentru ca in acelasi timp mica insula este o destinatie deosebita.

O destinatie de plaja prin excelenta in mijlocul Marii Mediterane, Malta te asteapta sa te bucuri de apele sale turcoaz tot tmpului anului. Tot aici te poti pierde pe stradutele colorate ale capitalei Valletta si in Satul lui Popeye si poti vedea "Fereastra Albastra" din Gozo, unul dintre locurile spectaculoase care apar in serialul Games of Thrones, dar si in filmul Contele de Monte Cristo. In timp, din cauza eroziunii, "fereastra" s-ar putea pierde in apa, asa ca mergi sa faci o poza aici inainte sa devina o amintire din filme.

Bilete de avion: de la 130 euro dus-intors

Sursa foto: mRGB/Shutterstock.com

1. Qatar

1. Qatar

Daca pana acum nu te-ai gandit la o vacanta in aceasta tara bogata unde nu exista somaj, acum ai cel putin un motiv: Qatar, emirat arab aflat in Golful Persic, este cel mai sigur loc de pe pamant, cu un risc de doar 0,1% pentru dezastre naturale.

Daca in urma cu un deceniu Qatar era un loc plictisitor, acum este una dintre cele mai intrigante si misterioase destinatii, in care turismul incepe sa se dezolte. Qatar este o tara mica, iar atractia principala este capitala Doha, un oras exuberant si opulent unde inca se mai regasesc bucati de traditie. In Doha poti vizita Muzeul de Arta Islamica (o emblema a capitalei), Souq Waqif - piata traditionala, The Pearl - un complex rezidential ultraluxos creat in Golful Arabiei, Al-Corniche - promenada peste Golful Doha de unde poti admira Palm Tree Island si zgarie-norii din oras si Katara Cultural Village (cel mai mare complex cultural al tarii). Pe langa toate acestea, in Qatar poti trai experienta dintr-un safari in desert cu o masina 4x4, care costa de 75 euro pentru jumatate de zi sau 120 euro pentru aproximativ 2 zile, cu o noapte petrecuta in desert.

Bilete de avion Bucuresti-Doha: de la 230 euro dus-intors

Pentru a intra in Qatar ai nevoie de viza obtinuta in prealabil la o misiune diplomatica si de pasaport simplu (nu temporar).

Sursa foto: Ahmed Adly / Shutterstock.com

Sursa foto: Ahmed Adly / Shutterstock.com