Malta

Malta

Situata in mijlocul Marii Mediterane, Malta este o destinatie minunata nu doar vara, ci si toamna cand temperaturile sunt mai prietenoase (20-25 grade Celsius) si poti face plaja pana in noiembrie. Cele mai recomandate plaje din Malta sunt Laguna Albastra - situata pe insula Comino, Golden Bay, Paradise Bay, Mellieha Bay. De asemenea, in Malta poti merge sa vezi Fereastra Albastra, poti vizita Satul lui Popeye si te poti pierde pe stradutele colorate din capitala Valletta.

Bilete de avion: de la 81 euro dus-intors (octombrie)

Cazare pe noapte: 40 euro/camera (3 stele)

Sursa foto: leoks/Shutterstock.com

Tenerife

Tenerife

In Tenerife vremea este, de asemenea, ideala tot timpul anului (20-25 grade Celsius in octombrie si noiembrie), fapt ce ii aduce denumirea de "Insula Primaverii Eterne". Poate ca la prima citire Tenerife pare o destinatie de lux, pentru care crezi ca ai nevoie de un portofel generos. Adevarul este ca insula spaniola din Canare este un loc special, in care regasiti mare, plaja cu palmieri, munti si chiar un vulcan. Si este atat pentru tineri dornici de aventura, cupluri, cat si pentru familii.

Bilete de avion: de la 141 euro dus-intors (octombrie)

Cazare pe noapte: 40 euro/camera (3 stele)

Sursa foto: lorenzobovi/Shutterstock.com

Cipru

Cipru

Cipru are cea mai buna apa pentru inot atunci cand vine vorba de plaja, potrivit unei analize a Agentiei Europene de Mediu, si in plus este o destinatie potrivita si in extrasezon, cand temperaturile se mentin peste 20 de grade. Aproape de Grecia, Cipru are de asemenea plaje cu nisip argintiu si apa turcoaz, iar daca ajungeti in Protaras o sa credeti ca sunteti de fapt in Caraibe. Alte plaje cu care Cipru se mandreste sunt Nissi Beach din Ayia Napa, Mackenzie Beach din Larnaca, Coral Bay din Papho, Paramali Beach din Limassol.

Bilete de avion: de la 73 euro dus-intors (octombrie)

Cazare pe noapte: 50 euro/camera (3 stele)

Sursa foto: ZinaidaSopina/Shutterstock.com

Dubai

Dubai

Toamna, cand temperaturile se mai domolesc in Dubai si scad la 29-35 de grade Celsius, emiratul arab este practic in plin sezon pentru turistii straini dornici de plaja.Toata lumea se gandeste la Dubai ca la o destinatie foarte scumpa, unde predomina luxul si in care nu ai ce cauta fara cateva mii de euro. Este adevarata si aceasta varianta, pentru ca in Dubai poti cheltui nelimitat. Insa, in acelasi timp, Dubai este o destinatie accesibila, cu preturi decente pentru transport, cazare si mesele zilnice. Dubai merita o vizita pentru a trai senzatia unei lumi pline de lux si opulenta.

Bilete de avion: de la 269 euro dus-intors (octombrie)

Cazare pe noapte: 50 euro/camera (3 stelel)

SUrsa foto: Sursa foto: Rasti Sedlak/Shutterstock.com

Algarve

Algarve

Situata in sudul Portugaliei, Algarve este o destinatie calda tot timpul anului si cu putin noroc puteti face si plaja, daca nu merita sa va acordati o perioada de liniste si relaxare, la preturi mult mai mici decat in sezon. Astfel, puteti combina Algarve cu o vizita scurta in Lisabona, destinatia voastra de aterizare si decolare.

Bilete de avion: de la 80 euro dus-intors

Cazare pe noapte: 40 euro/camera (3 stele)

Sursa foto: Pawel Kazmierczak/Shutterstock.com

Barcelona

Barcelona

Barcelona este cea mai buna destinatie pentru plaja in Europa, in opinia turistilor, potrivit unui sondaj realizat de site-ul RoutePerfect.com. Alegerea este surprinzatoare, in conditiile in care capitala Cataloniei nu este o insula si nu este promovata exclusiv pentru plaja.

Totusi, Barcelona este o alegere ideala pentru cei care isi doresc o destinatie in care sa se bucure in acelasi timp de agitatia si arhitectura urbana si o baie in mare. Spre deosebire de alte orase mari din Europa, Barcelona are 4,2 km de coasta, iar cele mai populare plaje sunt Barceloneta, Marbella, Nova Icaria si Bogatell, iar in octombrie temperaturile sunt intre 18 si 24 de grade Celsius.

Bilete de avion: de la 105 euro dus-intors

Cazare pe noapte: 150 euro/camera (3 stele)

Sursa foto: Boule/Shutterstock.com

Sicilia

Sicilia

Sicilia, cea mai mare insula din Marea Mediterana, este o destinatie potrivita pentru plaja si toamna, cand temperaturile inca se mentin peste 20 de grade. Insula din sudul Italiei este o destinatie completa, in care regasesti atat plaje cu nisip auriu sau nisip negru si apa turcoaz, cat si munti inverziti si vulcanul Etna. In Sicilia nu trebuie sa ratezi, asadar, o plimbare pe vulcanul Etna si vizitarea oraselor Catania, Palermo, Taormina si Siracusa.

Bilete de avion: de la 90 euro dus-intors (octombrie)

Cazare pe noapte: 50 euro/camera (3 stele)

Sursa foto: Anna Lurye/Shutterstock.com

Sursa foto: lorenzobovi/Shutterstock.com