Hallstatt

Hallstatt

Hallstatt este o statiune turistica in Austria, aflata aproape de Romania, la 768 km de Arad. Situata pe malul lacului Hallstattersee, Hallstatt este considerata unul dintre cele mai pitoresti orasele-port la un lac de munte. Daca esti un turist activ, poti urca masivul Dachstein, poti face surfing, un salt cu parapanta sau poti merge la schi in timpul iernii. Daca, in schimb, iti place mai mult sa te relaxezi, poti face plimbari in natura sau pe lac in Hallstatt, "perla Austriei". Indiferent ce alegi, Hallstatt iti ofera privelisti de vis, fie ca te afli in inaltimile Alpilor, fie ca te plimbi pe strazile orasului.

Cazare in Hallstatt: 100 euro/camera/noapte (Booking.com)

Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com

Bled

Bled

Indiferent cand alegi sa mergi, statiunea montana Bled din Slovenia este un taram de poveste si toamna, si vara, si iarna. In Bled merita sa mergi pentru privelistile care iti taie respiratia, mai ales ca in mijlocul lacului Bled se afla o mica insula ocupata de o manastire la care ajungi cu barca. Daca esti un turist activ, in Bled poti face trasee montane sau poti merge la schi in timpul iernii. Bled se afla la 1.000 km de Romania, asa ca cel mai usor ajungi cu masina personala.

Cazare in Bled: 70 euro/camera/noapte

Sursa foto: Fesus Robert/Shutterstock.com

Cortina d'Ampezzo

Cortina d'Ampezzo

Cortina d'Ampezzo, statiune montana in nordul Italiei, este un paradis pentru cei care vor sa petreaca iarna pe schiuri. Dar, in acelasi timp, Cortina d'Ampezzo este un paradis al peisajelor pe vreme calduroasa, unde sa mergi daca sa vrei sa te relaxezi. Din statiune poti face diverse drumentii montane mai usoara sau mai dificile, insa indiferent unde te vei afla te poti bucura de frumusetea Alpilor Dolomiti.

In Cortina d'Ampezzo poti ajunge cu masina personala din Romania sau cu avionul pana in Venetia si de aici cu trenul sau autobuzul pana in statiunea montana.

Cazare in Cortina d'Ampezzo: 100 euro/camera/noapte (Booking.com)

Sursa foto: RMIKKA/Shutterstock.com

Sierra Nevada

Sierra Nevada

In general, asociem Spania cu plaja, Marea Mediterana si insule de vis si uitam ca are si munti de vis. Sierra Nevada este cea mai populara destinatie montana din Insula Iberica, in care se afla statiunea cu acelasi nume. De aceea, este recomandat sa strabati intreaga zona montana, mai ales ca Sierra Nevada este un intreg parc national declarat Rezerva a Biosferei, unde poti face drumetii pentru a admira viata salbatica sau, daca esti un turist activ, poti urca pe Mulhacen (3.479 metri), cel mai inalt varf din regiunea montana, sau poti schia in timpul iernii.

In Sierra Nevada ajungi din orasul Granada, aflat in regiunea Andaluzia. Poti opta pentru zboruri cu escala catre Granada sau zboruri directe catre Malaga, oras aflat la 130 km de zona muntoasa Sierra Nevada.

Cazare in Sierra Nevada: 70 euro/camera/noapte (Booking.com)

Sursa foto: Bill Perry/Shutterstock.com

Zermatt

Zermatt

Zermatt este o statiune montane de lux in Elvetia, in care nu circula masina si in care in timpul iernii devine una dintre destinatiile favorite ale iubitorilor de schi. Pana atunci, insa, in sezonul cald, Zermatt este o asezare idilica si un adevarat oras-gradina datorita verdetii sale in care singurul lucru pe care ai vrea sa il faci este sa admiri peisajul de la fereastra ta. Totusi, pentru turistii activi, Zermatt este o oportunitate pentru drumetii montane sau chiar urcari pana pe varful Matterhorn (4.478 metri).

Cazare in Zermatt: 150 euro/camera/noapte (Booking.com)

Sursa foto: Victor Maschek/Shutterstock.com

Sursa foto: Victor Maschek/Shutterstock.com